Valstrategi

augusti 4, 2018 at 8:24 f m Lämna en kommentar

Valet närmar sig med stormsteg. Om drygt en månad skall väljarna säga sitt. Grön Ansamlings (GAS) valmanifest är vid det här laget välkänt och ingen behöver sväva i okunnighet om var GAS står när det gäller valfrågor av dignitet. Vi kan som exempel peka på vårt krav på återinförd sträckjakt på Morkulla.

Men det finns annat att engagera sig i. Våra politiska med- och motståndare lyfter ofta fram Vård, Omsorg och Skola som särskilt behjärtansvärda frågor. Naturligtvis är detta något att fokusera på så även vi inom GAS tänker att uppmärksamma denna problematik. I dag handlar det om vården och vi vill peka på områden som inte får särskilt stor publicitet.

Det finns Hjärt- och lungfonder. Samma sak med cancer. Kol skördar många offer och turberkolos är inget att längta efter. All respekt för detta men vi har i samhället ett utbrett lidande som inte får ta del av insamlade medel.  Vi tänker på åkommor som kanske kan betraktas som triviala men som tillsammans åsamkar avsevärt lidande. Några exempel: Fotsvett, acne, mjäll, åderbråck, skallighet och sist men inte minst: Analklåda

Folk tycker det är trevligt att prata sjukdomar och nu när vädret börjar bli uttjatat är egna och andras sjukdomstillstånd ett givet samtalsämne. Det är krånglande ryggar, hjärtflimmer, podager och annat som man tror kan intressera omgivningen. Att folk lider av fotsvett, akne och mjäll kan man se och i värsta fall känna, så dessa åkommor behöver inte påtalas.

Analklåda är lite speciellt. Det är vanligtvis inget man skroderar om och man försöker att så diskret som möjligt att lindra besvären. Ett gammalt klassiskt knep är att vid ett anfall ex. i kyrkbänken låtsas att man letar efter kollektpengar i bakfickan. Detta lidande har dess bättre minskat kraftigt i omfattning, främst på grund av ett fåtal kyrkobesökare.

Det verkar som om de yttre omständigheterna spelar stor roll. Förmodligen finns det psykologiska faktorer som spelar in. Klådan kan triggas igång av det faktum att det är svårt att vidtaga åtgärder. Hur bär man sig åt på en Nobelmiddag?  Om man vid en sittning i Svenska akademin ser att Katarina Frostensson sitter och skruvar på sig kan det bero på nämnda besvär men det kan också vara så att hon skäms när hon tänker på sin makes agerande i olika sammanhang. Det gäller att inte dra förhastade slutsatser.

Även besvären bland ledamöterna i Akademin har minskat  med cirka 50 %

Avslutningsvis en glädjande nyhet. Intresseföreningen” Analklådans vänner” har tagit initiativ till ett symposium i Fagerhult där problemet under tre dagar skall lyftas och synliggöras under rubriken: Analklåda, en del av vardagen?

GAS kommer eventuellt att skicka en observatör till Fagerhult. Vi återkommer i så fall med en rapport.

F.ö. vill vi önska läsarna en trevlig helg. Drick mycket i värmen. Men inte vad som helst.

Entry filed under: Diverse.

Orkeslöst Valet. Skolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

augusti 2018
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: