Valet. Skolan

augusti 9, 2018 at 2:51 e m Lämna en kommentar

I dag har turen kommit till skolan och vi skall redovisa GAS hållning i de frågor som rör skola, utbildning och bildning.

Skolan kräftgång är välbekant och fiaskot för alla nya djärva pedagogiska grepp och strömningar har varit monumentalt. GAS arbetar för en återgång till sunt förnuft och ändrad maktbalans innanför skolans väggar.

Först av allt skall skolan förstatligas på nytt. En grundbult i en rättvis skola är självfallet att alla lärosäten har samma resurser vad gäller ekonomi och personal. Begriper man inte det skall man syssla med annat. Inte skolfrågor.

Alla elever skall mätas med samma måttstock och betygen skall inte sättas enligt påstridiga föräldrars önskemål. Huvudmän och skolledare som vill att det skall sättas glädjebetyg för att locka elever till sin skola skall beläggas med näringsförbud.

Hur når vi detta mål? Svar: Nationella prov. Tillämpa NP i alla ämnen. Alltid och överallt. Naturligtvis får inte facit läcka ut i förväg, men kunde man åka till månen redan på 60- talet så vore det väl märkligt om man inte kunde lösa detta lilla problem 2018. Nu säger kanske någon: ”Vi har inte tid med detta” Det har vi visst. Avskaffa all dödtid för lärare och personal där man sitter och värker fram värdegrunder, ledord och annan skit till ingen nytta.

Sätt betyg redan från söndagsskolan och förskolan. I alla ämnen, varje termin. Då vet de små liven och deras vårdnadshavare vad de har att rätta sig efter. Kom inte dragande med argument som: ”Eleverna blir stressade och knäckta”.  Snack! Har de anlag för detta så blir de stukade ändå. Med eller utan betyg.

Förbjud mobiler på tjänstetid. Allt fler skolor börjar plocka av eleverna mobilerna, och att detta inte skett tidigare är mer än obegripligt. ” ”Man skränker deras integritet” ”Men va faen …..

Rensa ut undermåliga lärare. Man bör i första hand koncentrera sig på ”bror och syster duktig” som är såååå på tårna och ligger i den pedagogiska framkanten hela tiden. ( Enligt egen utsago vid samtal med skolledningen beträffande individuella lönesättning). Bort med glitterpickarna och besätt katedrarna med pedagoger med realistisk verklighetsuppfattning. Lärare som varken fjäskar uppåt eller nedåt och som inser att de är de som skall bestämma och genom konsekvent agerande för processen framåt, till gagn för både elever och skola.

Nu kommer säkert någon gammal inskränkt stofil och erinra om filmen ”Hets” där Stig Järrel gestaltar en sadistisk lärare som plågar eleverna. Det är inte dit vi vill återgå.  Vi vill bara att makten skall återföras till skolledning och lärare, i stället för att eleverna som nu skall tillåtas ställa till samma helvete för lärare och personal som ”Caligula” åsamkade eleverna, enlig ” Hets”

Vi hör i dagarna att det kommer att saknas 40000 lärare inom en snar framtid. Lycka till med rekryteringen. Det skiter sig så länge arbetsvillkoren och lönebild inte förändras radikalt. Fortfarande finns det begränsade intellekt som menar att” lärarna har sitt yrke enbart för långa lov och bekväm tillvaro i katedern de få timmar de är där”

Låt lärarna få tillgripa befogat självförsvar.  Lagen måste tillåta att de för att freda sig får använda samma grad av våld som de själva blir utsatta för från elever och vårdnadshavarnas sida.

Bort med alla bakvända kepsar och fötter på bänkarna i lektionssalen.” Det kränker elevernas integritet”. I helvete heller. Krav på hyfs kan aldrig varit kränkande. En berättigad grad av folkvett är en förutsättning för friktionsfri samvaro och har aldrig skadat någon.

Rösta på GAS. För avskaffat flummeri i en fungerande skola.

Entry filed under: Diverse.

Valstrategi Valet. Omsorg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

augusti 2018
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: