Valet. Omsorg

augusti 12, 2018 at 9:03 f m Lämna en kommentar

GAS:s redovisning av vårt ställningstagande i vård- och skolfrågor har mött en fantastisk respons. Överallt kommenteras GAS valmanifest: På gator, torg, parkbänkar och i de affärer som fortfarande finns kvar

Efter vård och skola är det idag dags att redovisa GAS hållning i Omsorgsfrågor. Omsorg kan gälla ex. Barn och man brukar säga att ”Barnen är vår framtid”. Detta är en sanning med modifikation.  ”Barnen är framtiden” kan vi hålla med om. Men inte” vår framtid”, för den har vi bakom oss.

Äldreomsorgen väger tungt i valtider. Partierna flörtar ohämmat med åldringarna, för det är ju så vist ordnat att även gamla människor har rösträtt ända in i döden, och en röst är en röst även om den avgivits av en döende dement gamling som inget begriper. Dessa får ofta skjuts till valurnorna av tillfälligt vänligt inställda valarbetare av olika kulörer.

GAS vill motarbeta detta. Även om bloggredaktören själv tillhör denna ålderskategori, vill vi att det skall sättas en åldersgräns för valdeltagande. Varför skall uttjänta odugliga medborgare vara med och påverka den politiska agendan? Risken finns att man i eget intresse propagerar för en politik som gynnar gamlingarna och i värsta fall gör att de lever längre än nödvändig.

Samhället har inte råd med ineffektiva åldringar som inte bidrar till samhällets välstånd.  Visst. De har arbetat på ett helt liv, men är man förbrukad så är man.

Man hör med jämna mellanrum talas om äldrevård där gamlingarna far illa. Det är naturligtvis inte roligt för de drabbade men finns det inte resurser till anständig vård så finns det inte. Det handlar som alltid om pengar och en trevlig kompromiss vore att de som har det gott ställt erbjuds förstklassig vård mot en rundlig avgift. Visst. Lite orättvist mot de fattiga, men de mår inte sämre för att andra har det bra.

Apropå rättvisa: GAS kan tänka sig en könsdifferentierad åldringsvård där männen har det snäppet bättre än kvinnorna eftersom de oftast varit samhällsnyttigare under sin aktiva tid. Kvinnorna har mest suttit hemma framför TV och tittat på romantiska komedier eller fördjupat sig i Svensk Damtidning. Till ingen nytta.

Jag tror att vi på bloggen tidigare har propagerat för vad man skulle kunna kalla ”Ohälsohem” för en tillvaro i livets slutskede. Vårdinrättningar där de välsituerade skulle kunna frossa rent oanständigt inför det annalkande slutet.

Endast fet, god, onyttig mat skall serveras. Inga grönsaker. Sill, snaps och rökt ål varje frukost. Vin eller starköl till lunch och middag. Bara fet, hederlig husmanskost. Inget utländskt anorektiskt, grönt tjafs. Vi garanterar våra vårdtagare att de slipper tsatsiki och ruccolasallad så länge de lever. Whiskey till kvällskaffet eller en Gin- grogg vid brasans sken. (Ja öppna spisen alltså.) Men varför inte också lite ”Kaffeflickor” för de som är hågade och har förmågan i behåll.  Naturligtvis skall rökning vara tillåten. Åtminstone Cigarr och pipa.

Nu säger kanske någon missledd renlevnads- förespråkar:” Men detta är ju inte nyttigt. Vårdtagarna kan ju bli alkoholister, nikotinslavar och överviktiga”.  Men hallå! Vad skulle detta ha för betydelse i dödens väntrum? Det är väl bättre att dö fet, full, nöjd och glad, än mager, ful och förgrämd över att man gick miste om livets goda.

En röst på Grön Ansamling försäkrar er en ålderdom i frosseri och trevnad. Men det kostar. Och notera: Vi godtar bara kontanter som betalningsmedel. Inga betalkort, svisch eller annan elektronisk av- eller överföring.

Rösta på GAS! För ungdomen, och lagom gamla åldringar, i ett fungerande och trivsamt samhälle!

Entry filed under: Diverse.

Valet. Skolan Styggare kan ingen vara, mot Guds lilla barnaskara…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

augusti 2018
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: