Styggare kan ingen vara, mot Guds lilla barnaskara…

augusti 17, 2018 at 8:55 f m Lämna en kommentar

Bloggen har understundom tagit sig friheten att ifrågasätta det gudomliga. Vi är medvetna om att hädelse kan resultera i bekymmer på ”den yttersta dagen”, men vi tar risken.

Hela världen bekänner sig till någon form av tro, och här i Gröna Köpingen är det mestadels Kristendomen som gäller. Det kristna budskapet förmedlas av ett antal organisationer där alla tycker sig ha monopol på den rätta läran. Vi nöjer oss med en grov indelning: Protestanter och katoliker. Skillnaden är inte så monumental, och om nu den Gode guden finns så borde han ägna en viss omsorg och tillsyn beträffande det katolska prästerskapet. Att den gode Guden kanske inte alltid hinner med att värna om alla medborgare i periferin, som exempelvis en enkel Bloggare i GK är begripligt, men nog borde han väl hålla sina närmaste undersåtar i herrans tukt och förmaning.

Hur innerst in i he….e  kan han tillåta att 300 katolska präster förgriper sig på tusentals barn i USA, utan att vida åtgärder? 300 katolska präster skändar ett stort antal barn utan att den gode Guden agerar!!  Sover han?

Jag tror mig veta att det finns läsare av GK- bloggen som bekänner sig till den kristna tron. Förklara! Hur kan detta ske? En plausibel förklaring leder till att vi vänder hedendomen ryggen, och att vi hädanefter ger ”vårt tionde” till någon förkunnare som lyckas bevisa att vi har fel.

”Bevisa” är ett knepigt begrepp i religiösa sammanhang. Ingen kan bevisa att Gud finns, men inte heller motsatsen.

Upp till kamp alla högre makter! Stoppa övergrepp, krig, sjukdomar, svält, klimatförändringar, missväxt och allt jävla jämmer och elände.

F.ö. är det fredag och vi läser i dagens tidning att FI engagerar sig i klimatfrågan. Låter tryggt. Vi är kanske inte alltid överens med FI, men när de skriver:” Ingen med förståndet i behåll kan undgå att förstå att vår värld lever farligt ”är vi benägna att hålla med.

Ikväll blir det matjessill, potatis och gräddfil. Till detta en kall lager, två vita och en brun.

Trevlig helg

 

 

 

Entry filed under: Diverse.

Valet. Omsorg I valet och kvalet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

augusti 2018
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: