Revanschlust

september 20, 2018 at 5:42 f m 3 kommentarer

Sakta börjar livsgnistan att återvända. Minnet av debaclet för GAS vid årets val börjar blekna och red. och den politiska tätklungan i” Grön Ansamling” börjar att anfäktas av revanschlust inför valet 2022.

Det är en tid till dess, så vi kommer att skriva om annat under en period framöver. Vårt sociala engagemang skall få fritt spelrum och vi ämnar återuppta publicering av intressanta livsöden i samhällets marginal. Kanske kommer Blondin-Balle, Cendré -Bella , Isabella Rövenglip  och Grin-Olle med nya berättelser från sin trista tillvaro. Men framför allt skall ni få stifta bekantskap med en ny oförmåga: Karl- Vidar ” Kvirre” Lanth kommer framöver med intressanta berättelser från sin inskränkt värld. Historier som kommer att innebära tröst och lindring för samhällets utstötta. De kommer att inse att de i jämförelse med ”Kvirre” har det fantastiskt bra och trivsamt.

Åter till politiken. Vi vill gratulera Anders Johansson och centern i vår vän- och grann-socken, Mönsterås, till ett fantastiskt val.  Nu kan ingen komma och säga att centerns lokala framgång enbart var en ”Åkesson effekt”

En annan ”Åkesson-effekt” satte sina spår, både i riket och lokalt. Det kan man tycka vad man vill om men att avfärda rikets tredje största parti som en samling idioter är knappast en genomtänkt strategi. Demokrati kräver att man respekterar valresultatet oavsett vad man själv tycker.

Men än en gång: Grattis Anders och Centern! Vi ser framemot ett fördjupat samspel på den politiska planhalvan.

Entry filed under: Diverse.

Lamslaget Ankdammen

3 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  september 21, 2018 kl. 10:26 f m

  Att den centerpartistiske svinaherden fick förnyat mandat på kommunalrådsposten visar på hur förödande djupt svinastanken har trängt sig in i skinnet och sinnet på de röstberättigade i Mönsterås Kommun.

  För övrigt ska det bli intressant att framöver få följa den ”inskränkta” ”oförmågan” GK-bloggaren/Lars Nygren under hans nyskapade alias ”Karl- Vidar ” Kvirre” Lanth”.
  Man kan ju undra över vad för illdåd som ska avslöjas, kanske det att ”Kvirre” när tillfälle ges gärna duschar sina meningsmotståndare med bekämpningsmedel avsett för ogräs/gräsmögel.

  Gilla

  Svara
 • 2. Jonny Nilsson  |  september 21, 2018 kl. 9:26 e m

  Centerpartiet i Mönsterås hade över 49% 2002, vilket betydde egen majoritet i mandat räknat. Nu är man på 39%. Så nog har man minskat. Men större delen av minskningen skedde redan på Roland Åkessons tid, så jag får instämma i att Anders gjorde ett bra val (vilket jag också förutspått). 39% är förstås fortfarande en oerhört hög nivå.

  Gilla

  Svara
 • 3. Henric  |  september 28, 2018 kl. 7:10 e m

  Jag känner en instinktiv avsmak inför ”möjligheten”att få bli delgiven diverse sociala mediakändisars vardag och allvarliga bekymmer angående vem som sagt vad och kommenterat eller inte.. men jag kanske är ute och slirar i vägrenen med min åsikt, man kanske skulle glädjas över dessa tydligen representativa och normsättande vardagsbekymmer och gräva ner sig skälv lite mer och reflektera tydligare över över min rastlöshet över att åstadkomma saker.. kanske kan jag bli nya tidens avskräckande exempel och namnge mig som Prestationstyngda Petter?

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

september 2018
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: