Ankdammen

oktober 5, 2018 at 8:06 f m Lämna en kommentar

Fredag igen. Trevligt. Framför allt är det trevligt att det börjar bli höst. Gryningens markfrost glänser som silver och dagstemperaturen är drägligt låg.

Den politiska oredan på riksplanet består men det struntar vi i. Det blir ingen större skillnad oavsett vem som försöker bestämma. Dock skulle vi önska oss en Landsbygdsminister med lite stake i. Vi såg ett program som handlade om Samernas villkor. Det var inte uppbyggligt. I vissa samebyar förlorar man 20- 30 % av renarna till de stora rovdjuren. Långt över de 10%  som bedömts som en acceptabel nivå. Jag hyser sympati för den representant för samerna som visade sig i rutan:” Jag är inte arg på rovdjuren, men på myndigheterna.”

Det är nog så att de fyra stora idag har” gynnsam bevarandestatus”. Men knappast samerna. Många lägger av och återväxten är klen. Man borde värna vår ursprungsbefolkning i lika hög grad som, järv, varg, lo och björn.

Nu var det inte detta om skulle avhandlas i dag. Det är dags för lite kultur. Oredan inom Svenska akademin är monumental och skänker ett löjets skimmer åt svenskt kulturliv. Rensa av stolarna och börja på nytt, alternativt lägg ner, göm och glöm.

Som bekant hyser Gröna Köpingen Akademins landsbygdsfilial, ”Ankdammerin” inom sockengränsen och vi är bekymrade att turbulensen på riksplanet även skakat om Ankdammerins högborg i Olssons lada. Vi lyckas komma i kontakt med Kristina Sävlig på stol nr 14 som lovar att komma för en intervju beträffande rådande läge. Hon anländer till ladan 5 timmar efter utsatt tid så vi har haft god tid på oss att förbereda intervjun.

”Nå Kristina. Hur ser det ut i dagsläget? Är alla stolarna påsatta?” ”  Neeeeeej . Inte alls. Vi har haft en del avhopp och en mansperson, Janne Cladd, med anknytning till Ankdammerin, har hoppat över skacklarna vilket solkat ner vår illustra sammanslutning.  Han har i dagarna dömts till fängelse för en påstådd våldtäkt för ett antal år sedan. Bevisningen var svag men en ingående kroppsvisitering visade att han trots allt innehar redskap som möjliggjort gärningen.  Litet dåligt bevis, men han kan gott sitta inne. Jag är lite bitter, för han var minsann aldrig och tafsade på mig”.

Här blir Kristina lite tårögd, och hennes långsamma, malande, tunna röst gör att jag somnar.

När jag vaknar har Kristina försvunnit. Jag måste ha slumrat en god stund för hon har redan hunnit utom synhåll. Nåja lika bra det.  Vi förutser ett dystert framtid för Ankdammen och det är kanske lika bra att den torrläggs för gott.

Nästa gång blir det annat. Kanske ett besök hos Kvirre Lanth. I Kväll blir det två lager och en helmalt.

Trevlig helg. Och älg, så här i början av oktober

Entry filed under: Diverse.

Revanschlust Aktuella begrepp och lite annat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

oktober 2018
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: