Aktuella begrepp och lite annat

oktober 13, 2018 at 8:32 f m 3 kommentarer

Vi börjar tröttna på begreppet” alliansregering” och” ända in i kaklet”. Har inte politikerna rådgivare  när det gäller språkliga frågor?

Apropå språket så läste vi gårdagens ” Barran”: ”Tåg kolliderat med en traktor”. Lite tråkigt för de inblandade men det hade kanske blivit ännu värre med en krock med två traktorer.

Oktobermorgon med sol och ren klar luft. Längre fram på dagen blir det kanske onödigt varmt.  Det skall inte vara 20 grader i oktober. Men. Vi aktar oss för att skylla på, av människan orsakad klimatförändring. Då får vi Lars Bern och hans lärjunge på halsen.  98%  av världens forskare är idioter som har fel.

Det handlar i dagarna inte bara om klimat, utan också klimakteriet. Det är ett väldigt pådrag när det gäller denna, i huvudsak kvinnliga angelägenhet. Ännu ett flagrant exempel på hur feministerna breder ut sig, och på.

I dagarna firar vi födelsen av Metoo- rörelsen. Den har nog fört mycket gott med sig men den har också satt rättssäkerheten ur spel. Kriteriet:” Utom rimligt tvivel” gäller inte längre vid denna typ av brott. ”Usch en sån otäck typ. Han är säkert skyldig. Lås in fanskapet för säkerhets skull”

Vi känner inte kulturprofilen. Det kanske är en tveksam figur, men vi är tämligen säkra på att han blir frikänd i högre instans.

Trevlig helg. Gå inte ut och plocka svamp. Det finns inte så mycket efter torkan. Dessutom kanske ni får en vildsvinsgalt i hasorna. ( Jag brukar skrämma upp svampplockarna så man får ha sina kantarellställen ifred. Sund egoism.)

Entry filed under: Diverse.

Ankdammen TV- nytt

3 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  oktober 14, 2018 kl. 6:43 e m

  GK-bloggaren Lars Nygren skriver, Citat:”Vi aktar oss för att skylla på, av människan orsakad klimatförändring. Då får vi Lars Bern och hans lärjunge på halsen. 98% av världens forskare är idioter som har fel.”

  Svar från den fria världen: att så många forskare säger sig stödja FN och IPCC är tydligen inget problem för Lars Nygren. En sann forskare och vetenskapsman skulle finna det mycket märkligt att 98% av hans kollegor är av samma åsikt. En sann vetenskapare skulle inte acceptera en dylik situation då ett sådant tillstånd omöjliggör vetenskaplig forskning/arbete.
  Korruption, lurendrejeri, falsarier utav bara helvete är det som förenar FN, IPCC, politiker, journalister, media, miljöorganisationer och de sk klimatforskare som med värsta skrämselpropaganda framför att en förestående klimatkatastrof lurar inom den närmaste 10-års perioden – detta enligt agronomen Johan Rockström.
  Märkligt är dock att Sveriges främsta klimatforskare Lennart Bengtsson inte är tillfrågad i denna fråga – anledning, svaret skulle med säkerhet inte tillfredsställa det klimat-katastrof-hotande etablissemanget.

  Fakta om CO2 i atmosfären: 2014 uppmättes 0,04% motsvarande ungefär 400 ppm i atmosfären. 1% = 4 ppm av dessa 400 ppm härstammar från mänskliga aktiviteter med förbränning av fossila bränslen.
  Ökningen av CO2 i atmosfären är att se som att CO2 är på väg bort från rekordlåga halter till en mer gynnsam dito.

  Den ökning av CO2-halten som skett från 0,03% till 0,04% har varit gynnsam för människan som att skördarna har ökat då jorden har blivit 10% grönare, ja, till och med att öknarna har minskat i omfång.

  Som jämförelse exv människa vs termiter: termiter producerar metangas(växthusgas) och det i dubbla mängden jämfört med den mängd CO2 som människan tillför atmosfären vid förbränning av fossila bränslen. Man ska då veta att Metangas är 23 ggr mer effektiv som växthusgas än CO2.

  De utan jämförelse största producenterna av CO2 till atmosfären är haven och landmassan. I jämförelse med de två nämnda storproducenterna är det mänskliga bidraget av CO2 gigantiskt litet.

  Siffror från ”EUROGEOLOG” ang CO2-mängd i relation människa – hav – landmassa – atmosfär: oceanerna innehåller 37400 miljarder ton CO2 – landmassorna 3000 miljarder ton CO2 – atmosfären 720 miljarder ton – människan bidrar med 6 miljarder ton CO2.

  Säkert har Gk-bloggaren Lars Nygren och hans följare av GK-bloggen hört talas om IPCC. IPCC är FN:s sk klimatpanel, ett mellanstatligt politiskt FN-organ bestående av naturpolitiskt okunniga politiker, byråkrater och sk klimatforskare av diffus karaktär.

  Den som tror att FN och IPCC driver klimatfrågan för att planeten jorden/havet ska undgå en snart kommande klimatkatastrof är missledd och skändligen lurad å det grövsta.
  FN och IPCC har bakom fasaden av klimaträddare en helt annan agenda, den politiska agendan att skapa ett ”GLOBALT EKONOMISKT SYSTEM” som har till syfte att med tvång omfördela stora ekonomiska resurser från rika länder till fattiga dito.

  En deletapp i införandet av det nya ”GLOBALA EKONOMISKA SYSTEMET” är det nya ramavtal ang ”MIGRATION” som FN med hjälp av svenska politiker och statstjänstemän har tagit fram. Medverkande svenskar är bla Jan Eliasson och div sosseministrar verksamma under den senaste regeringsmandatperioden.
  FN-ramavtalet ang ”MIGRATION” kommer att presenteras den 10 december 2018, Sveriges nuvarande politiska ledning har deklarerat att Sverige vid detta tillfälle kommer att skriva under detta för Sverige och Europa förödande avtal.

  Gilla

  Svara
  • 2. Gröna Köpingen  |  oktober 15, 2018 kl. 7:11 e m

   Hej vännen Bert. Du verkar vara i fin form. Trevligt. Vi noterar att du anser att det mänskliga bidraget av koldioxid är” gigantiskt litet”.
   Hoppsan

   Gilla

   Svara
 • 3. Bert  |  oktober 15, 2018 kl. 10:54 e m

  Jo, jag vet att du gärna hugger på dylikt, å du svalde betet som förväntat!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

oktober 2018
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: