Hemmadotter söker bonde

november 3, 2018 at 12:06 e m 1 kommentar

Den observante noterar att vi bytt titel på vår bondesåpa. Orsaken är att Gullan Olsson aldrig varit gift. Hon är genuint ekologiskt obesprutad vilket inte är så vanligt vid hennes ålder. Nu spelar detta kanske inte så stor roll för vår berättelse, som nu tar sin början:

Gullan bor kvar i föräldrahemmet och hennes flickrum ser ut som när hon konfirmerades. De andra rummen har inte heller genomgått någon genomgripande förändring sedan föräldrarna gick hädan. Huset byggdes på 50-talet och möbler och inredning är tidstypisk. Inför böndernas ankomst har Gullan piffat upp inredningen med små trivsamma detaljer. På en loppis hittade hon urtjusig oljemålning föreställande en fiskargubbe i sydväst och en pipa i mungipan och tre gräsänder i porslin pryder en av köksväggarna. Husets förnämsta konstverk är en reproduktion av ”Grindslanten”, och ett gråtande barn, av förmodad romsk härkomsten. Hela huset andas trevnad och stilsäker smak. På golvet i sitt flickrum har Gullan lite nonchalant spridit ut några” Kitty”- böcker för att ge en ungdomlig prägel.

Det är bara ett litet fel på huset. Just det. Det är lite litet. När kameramän och övriga skall installera sig inför böndernas ankomst visar det sig att det nästan är omöjligt att filma en enda sekvens utan att någon kameraman eller tekniker kommer med i bild. Man får banta från åtta kameror till fem.

Gullan är hitintills lyckligt omedveten om att bönderna inte i första hand sökt till programmet för att komma Gullan i på livet utan för att få komma med i TV och bli berömda och kanske få en förtroendepost inom LRF eller Hushållningssällskapet.

Bönderna har naturligtvis sett Gullan på bild vilket resulterat i att ett antal tappat intresset för medverkan. Men fem kandidater återstår, och först att gästa det Olsonska hemmet är en spannmålsodlare från Lundaslätten. Hans visit blir kort för när han får träffa Gullan i verkliga livet får han bråttom hem till slätten, föregivande att skördetröskan gått sönder och måste repareras. Lite konstigt att detta hastar eftersom vi befinner oss i mitten av maj.

Påföljande intressent är en mjölkbonde från gränsen mot Fagerhult. Mannen är lite synsvag och reagerar inte negativt vid konfrontation. Mjölkbonden har sett det populära” Mandelmans gård” och efter det fått för sig att man skall skratta hela tiden för att göra sig bra i TV. ” Ha ha ha va skojigt att få komma hit. Jätteskojigt Ha ha ha ha. Efter kaffe vid köksbordet tycker Linda Loverace att det kan vara dags för ett besök på tu man hand i Gullans sovrum. Linda Instruerar : ”Efter lite inledande småprat på sängkanten  skall du Gustav fråga Gullan om det inte är dags för en liten puss. Se så, in i sängkammaren nu”.

Bryt ! Bryt! Men för  helvete Gustav. Du får väl inte ta Gullan på pattarna Det skall bara vara en liten puss. En liten puss!” Jo, men han får gärna” protesterar Gullan.”Det där får ni sköta i källaren sedan. Nu skall det bara vara en liten puss. Det skall vara oskuldsfull romantik och inget grovhångel eller petting Vi tar om”. Efter fyra tagningar är Linda nöjd. Men inte Gullan som vill ha mer.

I samma veva anländer pretendent nr 2.  En småbrukare vid namn Emil, verksam på den bördiga Grönskåraslätten. Nu blir det omgruppering bland fotografer och tekniker och Gustav förvisas till ett intilliggande rum. Emil bjuds att sitta vi kaffebordet för en liten pratstund. Han verkar påtagligt nervös och svettas ymnigt:” Ta av dig ylletröjan manar Linda”. ”Det är ingen tröja. Det är eksem”svarar Emil lite generat”.

”Skall ni inte ha lite egen-tid på Gullans flickrum”, undrar Linda Loverace. ”Jaaa gärna” stammar Gustav medan Gullan ser lite fundersam ut. Nåja, de hamnar på sängkanten och Linda instruerar:” Nu frågar du Gullan om hon vill ha en liten puss. Du Gullan skall inget säga utan bara öppna munnen lite sensuellt girigt.”” Viilll duu ha en liiiten puuuss” undrar Gustav, och utan att invänta svar kastar han sig över Gullan som ryggar och sprattlar emot. ”Bryt, Bryt! Vad faen är det nu? Vad är det med dig Gullan”? ”Jo Gustav har så vidrig andedräkt. Jag kan inte”. ”För helvete Gullan. Du har väl inget att jämföra med. Öppna truten! En liten puss, för böveln ”. Ett nytt försök, men Gullan får rusa ut och kräkas.” Vad innerst in i glödheta är detta? Borstar du inte tänderna Gustav?”. ”Jag trodde att mina tänder var rena, men min tandhygienist sade:” Det finns plack mellan tänderna och ditt ruttna tandkött. Byt från en sådan här borste till en med runt borsthuvud.” Den var precis oduglig, och på den vägen är det.     ( Det har senare uppdagats att Gustav inte begrep att den var eldriven)

Linda Loverace sitter och ser hängig och uppgiven ut. ”Det här blir ju bara skit. Hur skall vi kunna visa detta? Våra tittare är inte bortskämda eller speciellt begåvade, men det här duger inte. Vi får ändra taktik. Du Gullan får åka hem till bönderna istället, så får du samtidigt lite frisk lantluft. Vi kör så nästa vecka”

Vi måste hålla med. Detta är för uselt, ja rent äckligt.  Nästan ännu sämre än” Bonde söker fru” Vi hoppas på nya friska tag i lantlig miljö i nästa avsnitt.

F.ö. är det lördag. Frisk vind och sol. Ikväll blir det sill, gräddfil och mandelpotatis. En kall lager samt två vita och en brun.

Trevlig helg!

 

Entry filed under: Diverse.

Hemmafru söker bonde Lördag, igen

1 kommentar Add your own

  • 1. Gröna Köpingen  |  november 3, 2018 kl. 12:13 e m

    Rättelse. Vid genomläsning, efter publicering, noteras en samman blandning av Gustav och Emil. Lite klumpigt, men det spelar kanske inte så stor roll. Ni förstår säkert ändå, och gör ni inte det så spelar inte heller detta någon större roll.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2018
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: