Torsdag

november 15, 2018 at 2:54 e m Lämna en kommentar

I dag är en veckodag som är lite förbisedd och bortglömd, där den ligger inklämd mellan ”lille-lördag” och den av de flesta efterlängtade, fredagen.  Vi som har sinne för kulinarisk njutning vill slå ett slag för torsdagen, den dag då man av tradition äter ärtsoppa, gärna med varm punsch om förutsättningarna är de rätta.  Observera att vi pratar om riktig ärtsoppa, kokt på gula ärtor och inget blask med gröna ärtor som råvara. Det finns en mängd olika burksoppor som visserligen går att äta men som inte kan mäta sig med hemkokt. Då får man dessutom som man vill när det gäller kryddning och innehåll.

Några ord om punschen. En förträfflig dryck, helt väsensskild från sötsliskigt fruntimmersblask som serveras på syjuntor eller andra feminina tillställningar. Punschen är också söt, men den har en maskulin trivsam framtoning som passar bra där manfolk träffas och cigarrdimman ligger tät. Vi vill göra lite reklam för den varma punschen. När den introducerades i riket dracks den varm och oskicket att kyla densamma är senare tiders påfund. Kall punsch blir lite simmig och oljig. Men visst. Den slinker ner den också.

F.ö. noterar vi med stigande förvåning att ”Kulturprofilen”  och den för tjuvjakt anklagade sågverksmagnaten fortfarande sitter häktade.  Vi återkommer i detta ärende.

När det gäller vår bondesåpa, ” Hemmadotter söker bonde” är det lite komplicerat. Vår inspirationskälla, med snarlik titel, är så infernaliskt dålig att vi inte mäktar med att titta. Vi hade räknat med att få lite tips från ”källan” men vi får väl hitta på något själva så det blir slut på eländet.

Bloggen har ett antal gånger flaggat för ett intressant reportage angående en säregen man i grannskapet, Kurt- Vidar” Kvirre” Lanth, men medicinsk expertis har avrått oss från att uppmärksamma denne särling. Man tror att det kan ha negativa konsekvenser, inte bara för mannen ifråga, utan också för läsarna. Vi får se hur det blir.

 

Nu samlar vi oss inför fredagen

Entry filed under: Diverse.

Lördag, igen Hemmadotter söker bonde: 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2018
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: