Hemmadotter söker bonde: 3

november 18, 2018 at 10:13 f m Lämna en kommentar

Söndag , och de som är i arbetsför ålder gruvar sig för den arbetsvecka som ligger framför dem. Då kan det vara läge att pigga upp läsekretsen med ett nytt avsnitt av ” Hemmadotter söker bonde”

Reaktionen bland våra följare har varit blandad. Många tycker att den är minst sagt undermålig. Andra intar en mer positiv inställning, för nu framstår ” Bonde söker fru”, Farmen”m.fl” vid en jämförelse som relativt högklassiga. ( I förra avsnittet blev det strul med namnen på bönderna, men ni kära läsare är så pass kloka att ni förstod hur det skulle vara)

Nåja, här kommer avsnitt 3.

Nej, nu byter vi upplägg. Gullan får åka hem till nästa bonde och filma i lantlig miljö. På tur står en  kobonde i  Fjösingsmåla . Vi packar väskorna och reser dit. Det är inte så långt så vi kan vara där om någon timme”. Gullan är inte odelat positivt inställd. Hon har aldrig varit utanför sockengränsen, så en främmande miljö ter sig lite skrämmande.

Vid ankomsten blir Gullan lite bättre till mods. Kobonden visade sig vara en ganska trevlig man som lystrar till namnet Henrik.Kraftigt byggd och de flesta av anletsdragen har hamnat på rätt ställe.  Iögonfallande är hans stora vildvuxna frisyr som tyvärr var ganska lortig och tovig. Han var just hemkommen efter en fisketur. Linda mässar: ”Henrik. Kunde du inte tvättat håret nu när du ändå var nere vid sjön”. ”Jo jag hade tänkt det men när jag grävde mask till metet upptäckte jag att mitt schampo saknades i verktygslådan. Där skall vara handske, handske, mask och Head and Shoulders, men schampot var borta”.

I dag skippar vi försnacket och går rakt på sak. Du Henrik tar Gullan ut i kohagen. Sätter er på en sten, och ser nykära ut och på vårt tecken växlar ni en lite puss. Var beredda på omtagning om inte kameramännen hänger med och får bra bilder ur alla vinklar. Seså. Iväg nu”.

Betet har varit magert i år på grund av torkan, men kossorna har trots allt fått i sig så pass att det räckt till några blaskiga mockor i hagen. Gullan är så fokuserad på Henrik att hon inte aktar var hon går. Gullan stiger i en bladda, halkar omkull och sätter sig i lämningen.

Hela inspelningsteamet brister ut i hejdlöst skratt: ”Ha ha ha ha ha . Kolla så hon ser ut, Skitmaja. Ha ha ha, det var det dråpligaste”. Gullan skrattar inte. Hon gråter hejdlöst och rusar iväg mot gården. När teamet skrattat färdigt ser de att Gullan fattas och efterforskning tar vid. De hittar så småningom Gullan, alldeles rödgråten på en pall i mjölkrummet.” Se så, det var väl inte så farligt”. ”Jag vill hem, hem”.  ”Men va faen . Kan vi inte göra ett försök till?”  ” Jag vill hem!!”

Det var inte annat att göra än att starta återtåget. Snart är de tillbaka i Gullans hem och Henrik får order om att växla en liten puss med Gullan. Det är svårt att få till bra kameravinklar i Gullans lilla flickrum så man skiftar till sängen i föräldrarnas sovrum. Rummet har stått i stort sett orört sedan föräldrarnas frånfälle.  Enda utsmyckningen på väggarna är ett foto av föräldraparet som med sträng frireligiös min ser ner på betraktarna.

”Seså, en liten puss nu för helvete” manar Linda”. Henrik åtlyder uppmaningen och han känner att Gullan är med på noterna i ökad utsträckning. ”Bra bra, det räcker. Vi har fått våra bilder så vi packar ihop och drar nu. Hej Gullan och Henke. Vi ses”

 

Här bryter vi för i dag och ger er läsare fritt spelrum för fantasier beträffande dramats fortgång.  Vi garanterar en rafflande fortsättning och en dramatisk ut- och upplösning.

 

 

 

Entry filed under: Diverse.

Torsdag Desillusionerad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2018
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: