Desillusionerad

november 24, 2018 at 11:27 f m 1 kommentar

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Man blir besviken och lite missmodig. Just i dagarna har men anledning att fundera på om politikerna på riksplanet lever upp till våra förväntningar. Vi kan tycka att det är lite oskickligt att låsa upp sig så till den grad att man inte kan justera sin uppfattning när så krävs för att hitta en lösning. Det brukar inte vara så svårt att bryta avgivna vallöften.

Det verkar som om våra lokala politiska företrädare är av bättre ull.

Vi får avvakta och se hur det går med regeringsbildningen. Ett nyval vore inte så roligt. Det skulle enligt expertisen förmodligen gynna SD. Må så vara, bara inte FI får luft under vingarna. Då är vi  illa ute.

Några som också gjort oss ordentligt besvikna är ” De Aderton”, (eller hur många de nu är för tillfället). Här har man trott att Akademin utgör gräddan av snille och smak och så visar det sig att det snarare är tvärt om. Ex. Horace verkar inte tillhöra den intellektuella eliten om man skall döma av hans agerande och uttalande i olika sammanhang.

Bloggen kan skryta med att vi inte tillhör den aningslösa skara som rusat till bokhandeln för att köpa böcker av en för vanligt folk fullständigt okänd oförmåga som tilldelats nobelpriset i litteratur. Man kan ana att akademin haft ganska roligt när de ibland luskat fram den ene mer okände pristagaren än den andra: ”Nu skall de få, det lättlurade  packet. Ha ha. ”  Observera. Vi tycker inte att ex. Tranströmer är skit och Bob Dylan är en ikon inom musiken, men skulle Dylan haft nobelpriset i litteratur? Nja…..

Mest besvikna är vi nog ändå när det gäller den yttersta makten. Här syftar vi inte på det Gudomliga, utan presidentämbetet i en ledande stormakt. Presidenten i USA måste väl ändå vara något alldeles extra när det gäller duglighet och goda maner?  Ibland hör man någon som undrar: ”Nog borde det funnits någon bättre än Thrump” Någon?     Hur många som helst.  Lite kusligt. Vi lever i en osäker värld.

Slutligen kan vi nämna att” Black Friday” gick oss spårlöst förbi. Nymodigt trams som skall lura oss konsumenter att köpa sådant som vi inte behöver, i tron att det är billig. Hög rabatt på priser som smyghöjts dagarna innan.

Nu får vi se om det istället bli en vit lördag.

Trevlig helg!

Entry filed under: Diverse.

Hemmadotter söker bonde: 3 Hemmadotter söker bonde:4

1 kommentar Add your own

  • 1. Flanören  |  november 25, 2018 kl. 6:44 e m

    Inte blev det någon svart fredag och inte heller någon vit lördag. Man är nog fan missanpassad.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2018
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: