1: advent

december 2, 2018 at 10:58 f m Lämna en kommentar

Nu är vi inne i den tid då religiositeten ökar i uppseendeväckande omfattning. Stamkunderna, fruarna Olsson, Bengtsson och Johansson får sällskap i träbägarna i en utsträckning som skapar viss trängsel. Vid julaftonsbönen kan det ibland vara fullsatt, och de sist anlända kan få lyssna till Adams julsång, stående.

Om detta fenomen beror på ökat intresse för det kristna budskapet vill vi låta vara osagt. Förklaringen är nog snarare att hemvändare från landets alla hörn vill kolla om de kan få träffa gamla skolkamrater och konstatera att dessa minsann blivit mycket äldre än man själv.  Samma fenomen som skapar trängsel vid höstmarknaden. Den stora massan brinner inte av begär efter sockervadd och lyckobrev, utan man vill träffa bekanta från förr. Inget fel i detta, och det är trevligt för prästerna med många åhörare. Ja inte på marknaden, utan i helgedomen, där månglarna inte är välkomna .

Nog om detta. Vi ville egentligen bara önska trevlig helg med adventsljus, pepparkaksbak och julgransstöld hos någon sniken markägare. Ja, man kanske kan undra vem som är mest sniken? Den som inte kan köpa en gran, eller markägaren som vill ha sina granar kvar, för att säkra en god återbeskogning.

Trevlig, vit helg!

Entry filed under: Diverse.

Hemmadotter söker bonde:4 Lördagsnys

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2018
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: