Lördagsnys

december 8, 2018 at 1:01 e m Lämna en kommentar

Ja då var det åter helg, något som vi priviligierade pensionärer struntar i. Måndag, torsdag, lördag, egalt vilket.  Vi har det lika bra alla dagar i veckan. Vill vi sova till en måndagsmorgon så gör vi det utan ett be om lov. Lördagsmorgon lämpar sig bra för lite slummer eftersom det är fredagskväll dagen innan. Nu för tiden är intaget inte lika stort som i fornstora dag men” två vita och en brun” kan sätta sina spår om glasen är av traditionsenliga mått.  Nutida snapsglas som bara rymmer en sketen fyra inger olustkänslor. En sexa är ett minimum. Nog om detta.

Torsdag kväll hade vi bänkat oss framför televisionsapparaten för att titta på ”Opinion live” med Belinda Olsson. Det skulle handla om Vargar och vår natur och djurexpert Allvarlige Alvar har inspirerat oss till lite engagemang i vargfrågan.

Vi har inte haft något större förtroende för Belinda tidigare för hon har tagit som sin livsuppgift att avbryta debattdeltagarna stup i kvarten. I går hade hon bättrat sig i viss utsträckning vilket var synd för det hade varit barmhärtigt om en del av debattörerna hade blivit avbrutna i ett tidigt skede.

Skall man bjuda in till diskussion om varg så vore det klädsamt om bägge sidor representerades av debattörer som har förmåga att tala för sin sak, sakligt och korrekt.  Det verkar som om de ansvariga för programmen medvetet väljer medverkande, så att de som inte är så förtjusta i varg kommer i dålig dager. Vargmotståndarna representerades av ett antal bygdeoriginal som inte ingav förtroende.  Först ut var en man som under en god stund fick pina omgivningen med Värmlandshistorier av Göteborgskt stuk.

Nåja. Vargvännernas representanter var inte mycket bättre, men annat var inte att vänta. Vi skall be Allvarlige Alvar om en sakkunnig analys vid tillfälle.

På SVT kan man följa en serie”, I rovdjurens spår” med Anders Lundin. Vi kan leva med honom. Han är betydligt bättre än föregångarna i ” Mitt i Naturen”, men det säger kanske inte så mycket. Senaste avsnittet handlade bl.a. om Fjällräven. Ett trevligt och okontroversiellt vilt som behöver hjälp för att klara sig. Predation av rödräv och konkurrens om maten från densamma är ett bekymmer och naturbevakarna jagar rödräv för att hjälpa den vita släktingen.” Usch. Man kan väl inte skjuta rödräv. Den är ju så gullig och går inte att äta”. Här får man välja: Den enes död, den andres bröd

Nu tar vi helg, och lite annat smått och gott. Ha det! ( Helst bra)

Entry filed under: Diverse, Jakt och viltvård. Tags: .

1: advent Aktuellt kulturellt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2018
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: