Julhalsning

december 24, 2018 at 8:51 f m Lämna en kommentar

Så var det då dags att sätta sig tillrätta, koppla av, och njuta frukterna av allt jäkt, stök och stim som skall mynna ut i en fröjdefull jul.  Ja, bloggen har väl inte dragit så stort strå till stacken, men husets härskarinna verkar lite sliten. Men resultatet har blivit gott och hon är värd en komplimang.

Nu skall jag inte bli för positiv, då är det risk att ni inte känner igen mig. Därför skall vi sätta ljus på sådant som bör ändras:

Apropå Ljus: Utsmyckningen av gator och torg har antagit rent Amerikanska proportioner. Kulörta lampor vajar överallt och det smakfulla, modesta gulvita skenet är numera en bristvara. Hur man gör i sin egen trädgård är den resandes ensak, men i offentliga miljöer kan gittret anta rent tortyrliknande proportioner. Samma sak med julmusiken.  Man är ganska mätt på ”Jingle Bells”redan i November. Vi har hört talas om butiksanställda som upplevde julmusiken som ett stort miljöproblem på arbetsplatsen. Även vi kunder far illa, och detta pinande skval kanske kan vara en bidragande orsak att folk numera handlar över nätet i större utsträckning.

Bloggen handlar inte via nätet. Aldrig. Vi har sagt det förut, men det tål att upprepas. Vem vill ha en tätort där alla butiker slagit igen?  Nej vi skall handla lokalt ,men det krävs å andra sidan en motprestation från handlarnas sida.  Så här till jul presenterar vi en merkantil önskelista:

Expediter, av slag det vara må, skall vara trevliga, alltid med ett leende i bakfickan. Inget insmickrande trams, utan de skall utstråla en naturlig vänlighet. Har de en dålig dag på grund av ex. tandvärk, tarmvred eller ryggskott skall man stanna hemma.

De varor som säljs skall handlaren själv begripa sig på, och köparen bör få en gedigen instruktion beträffande funktion och skötsel. Detta gäller naturligtvis inte alla varor. Falukorv, isterband eller dill är inte så komplicerat men ex. tekniska prylar skall säljaren ha kunskap om. Så är tyvärr inte alltid fallet.  Därför får man ibland resa till ex. Kalmar för att handla denna typ av gods.

Att resa till Kalmar är lite vanskligt och det kan i en framtid bli ännu värre. Vi såg på Lokalnyheterna att delar av denna stad snart kan ligga under vatten på grund av klimatförändringarna.  Detta är kanske illa, men det kan vi leva med så länge vågorna inte når upp till Gröna Köpingen. Lite egoistiskt, kanske.

Egoism passar illa i juletider och även vi hårdhudade sällar på bloggen blir i jultider alltid lite nedstämda när vi tänker på alla som kanske inte får en så fröjdefull jul.Rubriken” Julhalsning” var ingen felskrivning utan den skall erinra om de hem där barn i jultider lider av föräldrarnas alltför rikliga spritkonsumtion.

En vit jul är i alla bemärkelser trevlig. Vi önskar alla våra läsare en sådan.

Nyår återkommer vi till, när det är så dags.

God jul!

Entry filed under: Diverse.

Veckans gikt Vardag igen. Snart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2018
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: