Vardag igen. Snart

januari 4, 2019 at 1:27 e m Lämna en kommentar

”Nu är glada julen slut, slut slut”…….. Ja kanske inte riktigt än, för alla. Många vill sega ut på festligheterna och behålla julstämningen en bra bit in på det nya året. Inget fel i det. Man gör som man vill, men normalt har väl granen barrat färdigt vid ”Tjugondag Knut” och ett brunt, sorgligt skelett förpassas till brännhögen. Beteckningen” Barrträd” får varje jul en vidgad innebörd.

Även nyår är nu ett minne blott. Ja inte det nya året, men nyårsafton. Nu återstår bara trettondagshelgen innan det är vardag på riktigt igen.

Nyårslöften är populärt. Framför allt i anslutning till nyår. Bloggen hade en längre tid lekt med tanken att på det nya året anta en mera positiv framtoning och inte hemfalla åt det gamla vanliga gnället. Nej, nu skulle det positiva lyftas fram och vår ambition var att måla allt i glada färger och bara se det goda i tillvaron. Det gick inte. Inte en rad har vi lyckats åstadkomma. Helt tomt. Bloggen får nog fortsätta i gammal vanlig stil och vi kan i närtid utlova en strid ström av gnäll, tveksamheter, osanningar,  snusk och snask.

Tillfällig, ofrivillig fysisk inaktivitet innebär att vi ett tag framgent har gott om tid att  publicera nidskrifter. Ett litet smakprov av allt som pockar på uppmärksamhet: Akademin,  David Lagercranz, Helena Bergström, Mia Skäringer, Klimatförändringar, Älgskador på skog, Varg, Säl, Skarv, Rödtrast, Rosttrast, Pataholm mm. Ja ni förstår själva: En kompott av delikatesser.

Av kommande begivenheter vill vi särskilt erinra om den lyrikafton som i dagarna äger rum på Ankdammerins filial, Fhorum. Ledamoten på bänk nr 18 bjuder in till uruppförandet av hennes nya diktsamling: ”Syresättning”.

Förvissa er om en plats redan nu. .

Trevlig trettondag.

Entry filed under: Diverse.

Julhalsning Djur och natur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

januari 2019
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: