Aktualiteter

januari 10, 2019 at 11:35 f m Lämna en kommentar

Det är med viss bävan vi sätter oss vid tangentbordet i dag. Bloggen har av en trogen läsare blivit påkommen med leverans av stavfel, och detta vill vi naturligtvis undvika.  I en kommentar till kommentaren dristade vi oss att gissa att gemene man nog ändå förstår innebörden av det skrivna.  Men, vi vill att också en gemen man skall förstå, så nu är vi lite nervösa att det skall bli fel igen. Nåja, vi kör på och hoppas på det bästa.

I ett tidigare inlägg lovade/ hotade vi med att titta på lite smått och gott som är aktuellt, eller åtminstone varit.

Det är svårt att inte nämna Svenska Akademin. Bloggen erfar att Katarina Frostensson kan tänka sig en förlikning med Akademin om hon bereds ekonomiska möjlighet att fortsätta sitt värv som poet. Detta som en motprestation för att hon lämnar stol nr:18.   Nej för tusan. Då är det bättre att hon sitter kvar.

Feministerna kämpar en hård, men kanske inte alltid så framgångsrik kamp. De tycker sig motarbetade, men deras värsta fiender hittas kanske ofta i de egna leden. När Mikael Persbrandt fick uppdraget att läsa Nyårsklockorna blev det turbulens.  Några kvinnor med bl.a. Mia Skäringe och Helena Bergström i spetsen tyckte att detta var skandal.  Vad är det för skandal med detta? Persbrandt är en kompetent skådespelare och han fullföljde sin uppgift på bästa sätt. Med vilken rätt går dessa kvinnor ut och kritiserar en kollega offentligt. Är det för att han är av ”fel” kön eller tycker de att budet skulle gått dem själva?   Det tycker inte vi. En aktris som gjort sig mest känd för att visa brösten och snyfta i några Änglagårdsfilmer är inte kvalificerad. Till hennes nackdel kan också läggas regi av några riktiga kalkoner. Bloggen går sällan på bio men vid tillfälle blev jag medlurad på något som hette:” Se upp för dårarna” Jag kan inte exakt redogöra för filmens minnehåll för jag somnade mitt i föreställningen

Innan nyår tittade vi på” Min Sanning” med Anna Hedenmo . Ett program där kändisar får komma till tals och berätta om sitt liv. Hedenmo är bra och vi har inget att anföra mot programmet som sådant. Denna gång var det David Lagercranz som fick vika ut sig. Att han skrivit Zlatans memoarer har vi inget att erinra mot, för han har förmodligen blivit ombedd av bollsparkaren ifråga. Men hur kan han skriva en fortsättning  på Steig Larssons Millenniumtrilogi. Har Larsson bett honom om detta. När i så fall?

Nej. Detta är lite suspekt, men lämnar samtidigt dörren öppen för liknande övningar. Finns det några juridiska hinder att Bloggen skriver en fortsättning på” Iliaden” eller ”Fänrik Ståls sägner”?

I går kväll hörde vi på nyheterna att en elev hotat att skära halsen av en lärarinna. Man redogör utförligt för lärarinnans situation och hur hon upplevde den traumatiska händelsen. Inget fel i detta men det nämns inte ett enda ord om eleven. Går han kvar på skolan? Vad blir det för påföljd? Om det blir någon.

Vi hade också tänkt att beröra älgskador och fågelskådare i Pataholm men det överlåter vi till Allvarlige Alva vid senare tillfälle.

Nästa gång blir det kultur, för Svenska Ankdammerin har poesiafton på ”Gyllene Göken” ikväll. Vi återkommer med utförligt reportage och recension.

 

 

Entry filed under: Diverse.

Djur och natur Veckoslut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2019
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: