Skiftat focus

januari 17, 2019 at 11:20 f m 1 kommentar

Vi uppleder i dagarna en politisk cirkus som nog saknar motstycke i modern tid. Ni är alla väl insatta i problematiken, så det behövs ingen förklaring vad som åsyftas.

Bloggen och vår politiska organisation ”Grön Ansamling” (GAS) känner oss till viss del medskyldiga till den uppkomna situationen. Vid två på varandra följande val har vi av olika skäl tvingats kasta in handduken i sista stund. Det får inte bli en tredje. Hade vi varit med i valproceduren 2018 hade utgången blivit en annan

Bloggen och GAS känner också lite dåligt samvete över att politiska frågor på senare tid hamnat lite i skymundan. Det har varit mycket annat: Akademin, Ankdammerin, dåliga TV- program och annat  som är viktigt  men som naturligtvis inte har riktigt samma tyngd som politiken. Därför skiftar vi fokus och det mesta av vårt engagemang skall nu en tid framåt komma politiken till godo.( Vi fullföljer dock vår påbörjade miniroman om 98-åriga Signe och släpper också in ”Allvarlige Alvar” då och då och lite annat smått och gott)

Vi skall också skifta taktik radikalt. Efterhand har vi förstått att diverse TV-program som vi ogillar har en stor och trogen tittarskara. Därför är det oklokt att reta upp presumtiva väljare genom att spy galla över ”Bonde söker fru, Farmen, Mandelman” mm. Fortfarande tycker vi vad vi tycker, men vi avvaktar tills efter nästa val, då vi efter seger förbjuder hela rasket. Detta talar vi dock inte om redan nu.

Ett annat skifte kan också bli aktuellt. Andra politiska partier här ändrat sina partibeteckningar och vi funderar nu i samma banor. Moderaterna har blivit ” Nya Moderaterna”, Folkpartiet ”Liberalerna” och Vänsterpartiet- Kommunisterna är numera bara” Vänsterpartiet”.

Vad är det för fel på Grön Ansamling? Inget fel alls, men vi befarar att det finns risk att ”Grön” förknippas med Miljöpartiet.

Nu skall vi tänka oss för en smula. Det är kanske inte helt otänkbart att en och annan miljöpartist kan komma på bättre tankar och tänka sig att rösta på GAS. Då skall vi inte förarga dessa genom att tala om ”risk att”. Det låter negativt, men ej heller” chans att” eller ”möjlighet att” är gångbart eftersom det låter för positivt.  Nej, vi skriver istället: Det är inte otänkbart att det kan ske en sammanblandning av GAS och Miljöpartiet.

Det är mycket att tänka på, inte minst är det noga med stavningen. Att förarga vår språkpolis, signaturen Bert, är dumt för då går vi kanske där miste om en röst på GAS.

Partiledningen skall arbeta fram ett nytt förslag till partibeteckning.  Ganska snart skall vi åka på lunch till lunch möte i Fagerhult för att där i lugn och ro och under trivsamma former försöka värka fram något gångbart.

Vi återkommer            

Entry filed under: Diverse.

Ankdammerin Gamla hundar

1 kommentar Add your own

  • 1. Gröna Köpingen  |  januari 17, 2019 kl. 11:30 f m

    Förargligt . Ett” har” har blivit ”här” i ….” partier har ändrat”….. Det kanske finns mer, men ni som inte förstår innebörden av det skrivna kan höra av er

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2019
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: