Klimat, väder och politik

januari 21, 2019 at 2:42 e m 2 kommentarer

Det har varit lite kallt en tid. Ganska skönt att slippa slask och blask.

Fortsätter kylan så tittar snart klimatförändringsförnekarna fram. ”Jaha. Så var det med den globala uppvärmningen. Känn så kallt det är.”  Bloggen skiter i om det är förändring på grund av mänsklig aktivitet eller andra orsaker, men vi vill i all enkelhet påtala att det var bättre, och annorlunda förr.

I bloggreds. barndom fanns ett bandylag i trakten. Man spelade seriespel i stort sett varje vinter.                På Naturis. Skidåkare gnodde fram och tillbaka på relativt djup snö och man behövde inte spara snöhögar för ett kunna anordna Vasalopp. Ingen pratade om smältande poler och utrotningshotade isbjörnar. Vid jul var det oftast snö som knarrade hemtrevligt under lädersulorna när man vandrade till julottan, vad nu detta skulle vara bra för. Jo, lädersulor var bra till skillnad från plast och annan skit som gör att man halkar och bryter lårbenshalsar.

Det går att hålla på här länge, men det skall vi inte. Och än en gång: Vi struntar i om det är människans fel, men nog har klimatet ändrats.

Bloggen har ägnat en del av dagen åt Regeringsförklaringen på TV.  Det är lite tidigt att recensera valet av statsråd. Bloggen brukar ha en korrekt bild tämligen omgående, men i det här fallet skall vi vänta någon dag med att döma ut, eller in. Vi är lite nyfikna på Jennie Nilsson, som om vi inte fattade fel skall ha hand om landsbygdsfrågor. Denna ministerpost är den viktigaste eftersom landsbygden utgör en överväldigande stor yta av landet. Städer och samhällen är arealmässigt försumbara. En gissning, som vi inte har täckning för, är att hela skiten skulle rymmas inom Orsa Besparingsskogs ödsliga domäner.( mellan Orsa och Sveg.)

Under hela regeringsförklaringen och efterföljande kommentarer och analyser var” Klimatkris, fossilfritt, energisnålt ”mm. återkommande inslag. Det är uppenbart att makthavarna är lite bekymrade.

Nu är detta ett överstökat bekymmer. En hamburgerkedja, MAX, har enligt TV- reklamen kommit med någon form av klimatsmarta Burgare. ”Varje tugga hjälper oss att förbättra jordens klimat.” Tänk att det var så enkelt.

Nu får vi välja mellan pest och kolera.  Bloggred tar nog hellre någon grads temperaturhöjning än att tvingas äta en massa undermålig, onyttig, oaptitlig snabbmat.

Entry filed under: Diverse.

89- åringen som hoppade av PRO- bussen och försvann. 2 89-åringen som hoppade av PRO-bussen och försvann. 3

2 kommentarer Add your own

 • 1. Flanören  |  januari 21, 2019 kl. 5:13 e m

  Måste tyvärr avstå att rädda jorden genom att ära hamburgare. Mina familjemedlemmar anser att jag ser konstig ut med majonnäs i öronen.Däremot har jag övergått från lättöl till starköl och får därigenom i mej samma mängd alkohol till mindre än halva mängden vatten. Det finns säkert många som behöver vattnet bättre än jag.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  januari 21, 2019 kl. 8:34 e m

  Bäste Flanör. En lösning vore kanske att strunta i gurkmajonäsen. Men resten är lika onyttigt trots att det kanske inte fastnar i ansiktet. Nej skippa Burgarna och tag en temperaturhöjning istället. Bara det inte blir så varmt att starkölen blir ljummen.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2019
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: