Sex ,sam – och efterlevnad

januari 24, 2019 at 2:50 e m Lämna en kommentar

I spåren av Metoo har det smugit sig in en viss osäkerhet när det gäller mellanmänskliga relationer. Framför allt har umgänge mellan personer av olika kön blivit komplicerat.  Den nya samtyckeslagen är säkert alldeles utmärkt men det finns brister och utrymme för olika tolkning. Efterlevs lagen på det sätt som vart tänkt?

Vi i den äldre generationen bryr oss inte i större utsträckning men det uppväxande släktet behöver kanske lite råd och dåd.  Därför har vi planer på att återstarta Lill-Gull A:sson B:sson  Nilsdotter Perssons  förr så uppskattade frågespalt där hon delar med sig av sin sexuella visdom. Lill-Gull är inte bara vår expert när det gäller kultur. Hon har också en helt enastående erfarenhet när det gäller sexuella övningar. För att så här inledningsvisa peka på vilka problem som man kan stöta på så presenterar vi ett exempel:

Vi tänker sig följande scenario: En lite osäker, finnig, femtonårig gosse har varit på ungdomsdans och efter densamma slagit följe med en tös i samma ålder. Grabben är från landet och i och med detta lite oerfaren. Ja. Inte så lite. Han är en fullständig novis.

De unga tu hamnar i baksätet på en automobil och vår unge vän känner viss längtan efter fysisk kontakt. Man växlar några tafatta kyssar och aptiten växer. ”Jag undrar om jag vågar ta henne på brösten?”. Jo då. Hans trevande försök möts inte av några större protester.

Nu ställer vi frågan? Vågar han gå vidare till de nedre regionerna. Nu finns två alternativa händelseförlopp

  1. Tösen tar det hela med ro, och tycker till och med att det är trevligt
  2. Hon rusar ut ur bilen och skriker för full hals:” Hjälp han våldtar mig”. Tillskyndande ser till att larma ordningsmakten och vår finnige vän döms så småningom till sluten ungdomsvård för försök till våldtäkt”

Bloggen har varit i kontakt med Fjärdingsman Byling vid sedlighetsroteln i Gröna köpingen för att efterhöra ordningsmaktens syn på det hela ”Nå konstapeln, har ni några råd att ge den unge villrådige mannen. Samtyckeslagen är ju ett trubbigt instrument som ger utrymme för divergerande tolkningar. Hur försäkrar man sig om att den motsatta parten inte ångrar sig efteråt?”

”Skriftligt medgivande bevittnat av två ojäviga personer är en lösning, men inte helt vattentätt eftersom hon kan ångra sig, och intyget måste rimligtvis skrivas innan akten. Att skriva under pågående övning låter sig knappast göras.

Två ojäviga vittnen som övervarar hela förloppet? Inte heller detta är helt hundra eftersom vittnen genom påtryckning av olika slag kan ändra sig, ex. genom hot om våld eller löfte om ekonomisk kompensation

Nej, det enda säkra är att dokumentera allt genom videoinspelning. Det torde även för en lekman vara lätt att konstatera om akten bär frivillighetens prägel eller motsatsen. En annan positiv aspekt är att filmmaterialet med stor säkerhet går att avyttra till hugade spekulanter till en hygglig penning.”

Vi tackar kommissarie Byling för detta klarläggande. När frågor haglar in skall vi sätta Lill-Gull i arbete.

Entry filed under: Diverse.

89-åringen som hoppade av PRO-bussen och försvann. 3 Rödräv, Varg och Baggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2019
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: