Rödräv, Varg och Baggar

januari 30, 2019 at 1:30 e m Lämna en kommentar

Vi erfar via nyhetsmedia att en varg skjutits i en trädgård i Tierp. Vargen hade rivit ett rådjur och händelseförloppet filmades av en åskådare i huset. Att vargen rev ett rådjur har vi inga synpunkter på men att vargen blir kvar på platsen utan att visa normal skygghet är alarmerande.  Vargens förespråkare brukar framhålla att vargen är väldigt skygg och rymmer fältet så fort de anar mänsklig närvaro. Så skall det naturligtvis vara. Den skall vara alldeles förbannat skygg om den är normal. Då blir vargmöten inget problem, eftersom de aldrig äger rum.  Denna varg visade inget normalt beteende och i det läget är naturligtvis det enda rätta att ta bort den. Det visade sig att vargen hade skador på ett ben men om detta var orsaken till uppförandet är svårt att veta. Hur som helst. Vargen skall inte stå och titta på omgivningen på 20 meters avstånd som den gjorde.  Orsaken kan vara en mental defekt som kanske till och med kan vara ärftligt. Sådana individer skall med hänsyn till vargens rykte plockas bort, omedelbart. Skall vi ha vargar, skall de vara vilda.

Samma sak med rödrävar. I Ljungby har man problem med mer eller mindre tama rävar som stryker runt i trädgårdarna i jakt på mat. Räven utgör inget hot mot liv och lem men de har inget att göra i tättbebyggda områden. Varför är de där? Förmodligen för att invånare i sitt oförstånd matat dem. Räven är slug och återkommer naturligtvis så länge de hittat föda. Nej fy f-n för tama, vilda djur.

Guldbaggar kan däremot få vara lite oskygga. Bloggen tittade på Guldbaggegalan, när mer eller mindre förtjänt filmfolk fick sina utmärkelser. Nu programledare var Emma Molin och hennes medlemskap i ”Grotesco” skapar förväntningar. Vi tyckte nog att hon skötte sig bra men publiken verkade måttligt road. Var det kanske för att de professionella aktörerna redan visste att priserna skulle gå till amatörer.

En av de nominerade är uppenbarligen föremål för polisens intresse. Han var inte där, men beskylls för bedrägeri mot äldre.

Detta är illa och nästan lika illa är detta förbannade tackande. Tack, tack, tack, tack. Tack till mamma, pappa, syskon, fru, make, barn, fotstermostrar, kollegor, med och motspelare och gamla lärarinnor från mellanstadiet.

Kan man inte enas om att pristagarna går fram, får sin bagge och sedan riktar ett kort tack till alla som bidragit på något sätt, utan att för den skull namnge. Det tar bara en massa tid och blir lite fånigt.

Tack, tack, tack för att vi fick ta upp detta problem 

 

Entry filed under: Diverse.

Sex ,sam – och efterlevnad Sporter av olika sorter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2019
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: