Sporter av olika sorter

februari 2, 2019 at 9:44 f m 4 kommentarer

”De e’ mycket nu”…   Det är inte utan än att man börjar bli lite övertränad. Det gäller att ha mat och dryck inom bekvämt räckhåll framför TV och kunna växla mellan sittande och liggande så man undviker belastningsskador.

Det blev inga medaljer i Handbolls-VM. Plötsligt är det förr så hyllade laget fullständigt odugligt enligt pöbeln som själva inte duger till annat än att sitta vid TV, släppa väder och sträcka sig efter ölburken Så är det naturligtvis inte. Insatsen är mer än godkänd och vi har haft några trevliga stunder framför TV. Vi tackar laget för deras insats och samtidigt vill vi än en gång påtala vilken trevlig sport handboll är. Många mål, stenhårda tag, men inget gnäll. All heder åt dessa sportsmän.

Det finns ett fel på sändningarna: Kommentatorerna Perlskog och Hallgren. De kan prata sönder precis allt. Nästa gång kan ni roa er med att kolla om de kan hålla tyst fem sekunder i sträck. Det är ytterst sällan. Normal tid mellan plattityderna är 3 sek.

Besserwissern Hallgren är extra påfrestande. Han vet alltid långt innan hur Kim skall passa och var han skall skjuta. Det är ett djävla tjat om ”smuggelspel” och skott i ”semaforhöjd” etc. Numera stänger vi av ljudet, och då blir det mer sevärt.

Skidskytte är spännande. Några bommar kan kasta om resultattavlan fullständigt.  Leder någon överlägset i slätlöpning blir det ganska snart ointressant.  Jo, de kan” gå in i väggen ”och tappa en massa placeringar men det händer inte så ofta.

Vi känner stor tillfredsställelse över att glappkäften Nortug har lagt skidorna på hyllan. Vi kan numera tänka oss att på nytt ingå union med Norge, men ”Hönsflottet” Kläbo får inte bli för dominant. Likaså bör Therese Johaug släppa fram någon svenska då och då. Det måste vara härligt för Johaug att efter dopingavstängningen sopa banan med konkurrenterna. Så dum att hon fortsatt med ev. fusk är hon nog inte.

Tennis är en trevlig sport som passar bra på TV.  Det var ännu trevligare innan Jockovis skåpade ut Nadal i Australienska öppna. Det blev tyvärr inte den tajta holmgång som vi sett fram emot. Vi har inget emot Jockovis men Nadal ligger hjärtat närmre.

Vi såg en glimta av den gamle mästaren Rod Laver på läktaren i Melbourne. Den man som senast vann en ”Grand Slam”. Det skulle vara roligt om man kunde föryngra Laver ca 50 år och ställa honom mot dagens elit. Med samma material och samma träning. Man kan inte vara säker på att dagens stjärnor klarat sig helskinnade.

Nu är det helg och då skall vi sporta under många timmar.  Nästa vecka blir det än värre, med VM i skidor på längden och tvären.  Usch så jobbigt. Men trevligt, för oss som bara behöver titta på.

Nästa gång blir det Varg igen. En Beagle fick sätta livet till i Hornsö trakten och vi skall be Alvar om en kommentar.      Trevlig helg

Entry filed under: Diverse.

Rödräv, Varg och Baggar Vargavinter

4 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  februari 2, 2019 kl. 11:44 f m

  Citat ”Sporter av olika sorter” – nja, rubriken borde istället ha varit, ”Lekar och sporter av olika slag”.
  För vem kan på fullt allvar tycka att ”HANDBOLL” är en sport när det mer är en lek/tidsfördriv av typ ”kasta gris”, sitta på bänken å mata duvor blandat med influenser av ”Linedance” och handuppräckningsträning för förskolebarn – hahaha, en sport det var det j… !

  Gillad av 1 person

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  februari 2, 2019 kl. 1:29 e m

  Min extremt välartade, men okunnige vän, Bert. Min erfarenhet av att mata duvor vid parkbänken och Linedance är obefintlig. Ej heller har jag kastat omkring svin i större utsträckning. Min insikt i ämnet är dock så pass stor att jag näppeligen ser någon likhet mellan nämnda aktiviteter och handboll. Jag ser gärna att du förklarar närmare vad du avser. Trevlig helg!

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  februari 6, 2019 kl. 7:58 e m

  Ok GK-Lars, jag vet att dina erfarenheter av vad det nu månde vara är starkt begränsade. Men man kan tycka att en ”realare” under sina 10 år med mestadels skolgårdslekar som exv ”brännboll”, ”datten”, ”kurragömma”, handboll osv skulle ha fått erfarenheter och tid nog på sig för att få klarhet i vad som är skillnaden mellan lek och sport.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  februari 7, 2019 kl. 11:18 f m

  Vännen Bert! Jag vet inte riktigt hur jag skall tolka dina inlägg men jag hoppas att det trots allt är bra med dig .Ditt intresse för min skolgång är trevligt men aningen förvånande .Det är väl så att ni som till slut hamnade i den akademiska världen inte kommer ihåg hur det gick till på lite lägre nivå i skolan. Det för långt att här på kommentarfältet göra en längre utläggning men jag skall vid tillfälle skriva ett inlägg på bloggen för att friska upp ditt minne från folkskolans glada dagar. Var rädd om dej och bli inte kall i snålblåsten

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2019
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: