Vargavinter

februari 6, 2019 at 10:44 f m Lämna en kommentar

Temperaturen skiftar och vi har haft några dagar med kyla. I vårt förra inlägg lovade vi att Allvarlige Alvar skulle kommentera vargrivningen av en Beagle i Hornsötrakten. Detta får anstå en tid. Vi träffade Alvar i hans hem där han satt och försökte tina upp sina stelfrusna lemmar.  Han hade varit och jagat räv med stövaren, en övning som drog ut på tiden. Alvar tillhör den minskande skara jägare som har tålamod att stå stilla, tyst och länge. När hunden kom tillbaka i skymningen efter att förmodligen kört räven i gryt utom hörhåll var Alvar ganska stel och genomfrusen efter at ha postat på samma plats en hel dag, så nu måste han tina upp händerna innan han kan traktera tangentbordet.

Bloggen har istället kontaktat Gröna köpingens Sockenjaktvårdskonsulent Jan Wängman för att efterhöra hans åsikt om Vargen och Beaglen. ”Nå Janne. Tror du att något sådan skulle kunna hända även här i Gröna Köpingen? Behöver vi hundägare vara rädda?”  ”Nja. Det är naturligtvis inte helt uteslutet men skulle så ske kunde det kanske kunna handla om en ”Vin – vin situation”.  Skulle vargen trakta efter att sätta hörntänderna i en jycke så skulle det nog i första hand handla om någon lite förkrymp stackare som är lättfångad eftersom den knappast kan rörs sig med alla täcken och annat otyg som de försetts med av missledda ägare.  En annan positiv aspekt kan tänkas vara att vargen rensar av en del av kattbeståndet som skiter i barnens sandlådor och terroriserar småfågelbeståndet. Katterna förbrukar nog mer biomassa än en varg som stryker förbi då och då. Om inte, så handlar det i alla fall om oändligt fler liv som släcks. Det finns beräkningar som visar att katten är största orsaken till fåglars död i USA:  2,6 miljarder.   Sverige handlar det om ca 20 miljoner, även det en imponerande, och onödig siffra. Till detta skall läggas åtskilliga däggdjur, ex. harungar.  Nej. Skall man ha katt så skall den hållas i herrans tukt och förmaning.  Inomhus”

Vi tackar Janne Wängman för dessa som vi tycker kloka synpunkter. Trots hans lite positiva vinkling är vi övertygade om att han inte önskar ett etablerat vargrevir inom GK:s gränser, ej heller i grannskapet.

 

 

Entry filed under: Diverse.

Sporter av olika sorter Skolminnen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2019
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: