Sjukt bra vård

februari 15, 2019 at 3:41 e m 11 kommentarer

Så här på fredag skall vi anslå en positiv ton. Bloggen har för första gången legat på sjukhus i samband med en enklare operation, så nu har vi ett dygns erfarenhet av sjukhusvård. Man hör mycket gnäll och klagan på sjukvården. Det är möjligt att det finns saker som kan bli bättre men bloggens erfarenhet från detta enda dygn är hundraprocentigt positivt. Viken fantastisk personal. Glada, trevliga, hjälpsamma och snälla. Till och med maten var god.

Vi såg på TV ett inslag där en 55- årig dam vägrade att ta vård av en kvinnlig läkare med utlandsklingande namn. Läkaren ifråga talade perfekt svenska så det existerade inga språksvårigheter. Visa den 55-åringa kärringen på porten, så kan hon gå hem och vårda sig själv. Nej, svensk sjukvård är fantastisk, men det är det inte alla som begriper.

Visst. Det har kanske begåtts ett och annat misstag i gången tid. Den s.k.     Psykiatrireformen”, sjösatt 1995 ,var nog inte så lyckad. Personer med olika psykiska besvär skulle plötsligt ut i samhället, och skildes från sin trygga, vana miljö på institutioner av olika slag. Detta gick inte alltid så bra och det borde kanske ansvariga ha insett.

Utan psykiatrireformen hade förmodligen inte heller Tv-produktioner som ex. ”Bonde söker fru” ”Farmen” och ”Mandelmans gård” blivit en tragisk realitet.

 

Fredagskväll. Vi rekommenderar än en gång: Matjessill, rödbetor, kokt mandelpotatis och gräddfil till ståndsmässig festmåltid i helgens TV-soffa. Glöm inte en pilsner och snaps. Ja varför inte två, om ni låter bilen stå. (Hoppsan. Där kom ett helt spontant rim)” Gammal norrländsk akvavit” går bra till sill. Även OP, Skåne, Piratens besk mm. slinker ner utan större vånda.

Trevlig helg.

 

Entry filed under: Diverse.

Glömska Bra sjukt

11 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  februari 16, 2019 kl. 12:07 e m

  Tänk om du(skit också) GK-Lars hade råkat ut för några av de utländska falska läkare och sjuksyror som de svenska PK-Landstingen så gärna anställer – detta avslöjat av UG=Uppdrag Granskning SVT vid ett flertal ggr under de senaste 10 åren. Senast avslöjat(2018) av UG: att ca ett 60-tal Bulgariska/Rumänska(kvinnor) falska sjuksköterskor arbetade inom den svenska sjukvården under år 2018.
  Förmodligen anser du som PK-CENTERPARTIST att det är helt OK med dylik sjukvårdspersonal, detta förstås bara så länge att du själv inte drabbas/utsätts för dylik vanvårdssjukvård.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  februari 16, 2019 kl. 3:48 e m

  Bäste vännen Bert. Det är nog så, som vi länge misstänkt, att du i gången tid drabbats av upprepad felbehandling. Detta kan yttra sig på olika sätt men uppenbarligen har du blivit extra hårt drabbad. Vi beklagar detta, men hoppas att allt skall ordna sig till det bästa, och att du så småningom kommer på fötter igen.

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  februari 17, 2019 kl. 12:56 f m

  Citat GK-lars:”som vi länge misstänkt” – bra GK-Lars, det att du erkänner att du sedan lång tid tillbaka är drabbad av svårartad misstänksamhet. Dock är det sorgligt nog en sjukdom som det inte finns någon bot för så prognosen för dig är illavarslande.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  februari 17, 2019 kl. 1:12 e m

  Jag kan nog vara lite misstänksam ibland. Men inte mot allt och alla. Bara när det är befogat. Och det är det emellanåt.När du är inblandad.
  Va rädd om dej Bert

  Gilla

  Svara
 • 5. Bert  |  februari 17, 2019 kl. 5:10 e m

  Citat GK-Lars:”Jag kan nog vara lite misstänksam ibland. Men inte mot allt och alla. Bara när det är befogat. Och det är det emellanåt. När du är inblandad.
  Va rädd om dej Bert” slut citat. Ett hot eller vad?

  Det skulle förstås vara intressant att få veta orsaken till den av dig nu erkända och tidigare uppvisade misstänksamheten mot min person – så bäste GK-Lars var vänlig och konkretisera mer detaljerat, av vad anledning du skulle vara mer misstänksam mot mig än mot andra.
  Kan det vara av följande anledning: den 7/6-2018, det är dagen efter nationaldagen, jag hör dig säga följande, citat:”jävla tjyv och tattarjävel”.
  Situationen var som följer:7/6-2018 har jag ett spörsmål(golfbilsnycklen) som jag vill diskutera med MGK:s kanslist Eva Forsö. Några steg ifrån dörröppningen till MGK:s reception/sommarkontor ser jag att du GK-Lars står vid receptionsdisken(utsidan/gästsidan), du står vänd ut mot altanen samtidigt som du samtalar med grabben som sommarjobbar som receptionist. Du och jag har ögonkontakt, just i detta ovan beskrivna ögonblick hör jag dig säga, ”tjyv och tattarjävel”.
  Ok GK-Lars, kan det vara så att det var mig du titulerade med ”jävla tjyv och tattarjävel” – om, det nu är så att du av någon anledning hyser de åsikterna om mig så var vänlig och framför styrkta bevis för att dina ev beskyllningar är i överensstämmelse med verkligheten.

  Gilla

  Svara
 • 6. Gröna Köpingen  |  februari 18, 2019 kl. 1:31 e m

  Bert min vän. ”Nu får du kamma dig lite”, som en kommunistisk partiledare uttryckte sig en gång i tiden.
  Jag minns episoden som du relaterar till. Men lyssna nu nog: Väldigt noga: Jag har aldrig kallat dig ”Djävla tjyv eller Tattardjävel. Aldrig. Du Bert, är av olika anledningar omtalad på bygden men jag har aldrig hört någon som på minsta sätt antytt att du skulle ha fallenhet för tjuvnad. Ingen, aldrig någonsin. Jag tror på goda grunder att du mycket väl kan skilja på” ditt och mitt” och beträffande detta med ” tattardjävel” var den benämningen inte avsedd för dig. Jag har ingen aning om ditt genetiska ursprung och jag struntar högaktningsfullt i detta.
  Den, eller de som orsakade min verbala vrede var personen/ personerna som natten innan brutit upp bollautomatet och slutit de penningar som fanns. Jag vidhåller att detta handlar om tjyvdjävlar och tattaraktigt beteende. Än en gång: Jag åsyftade inte dig. Icke.
  Om du, mot förmodan, skulle kunna leta upp vittne som kan styrka dina beskyllningar så kan vi träffas vid tidpunkt och på plats som du väljer.
  Ha det bra i vårvädret

  Gilla

  Svara
 • 7. Bert  |  februari 19, 2019 kl. 1:51 f m

  Vad jag vet har jag aldrig ”beskyllt” dig GK-Lars för att ha kallat mig för ”jävla tjuv och tattarjävel” – däremot har jag ställt en fråga i kommentar 5, som löd, citat”kan det vara så att det var mig du titulerade med ”jävla tjyv och tattarjävel”.
  För övrigt så har du i kommentar 6 erkänt att du den 7/6-2018 framförde citatet här ovan – bra gjort GK-Lars, det är allt lite, lite stake i dig ändå.

  Ok, jag får godta din förklaring till det uttalande enligt citatet här ovan som du levererade/uttalade den 7/6-2018. Jag kan förstå att du blir förbannad över dylikt skit, har för mig att det inte är första gången bollautomaten plundras och kanske också förstörs, tråkigt.

  Dock är det ju så att du i kommentar 4 framför att du är speciellt ”MISSTÄNKSAM” när det gäller min person, citat:”När du är inblandad”.
  Så, jag frågar dig igen: vad är det som gör att du är speciellt ”misstänksam” mot mig?
  Och vad är det jag är/har varit inblandad i?

  Du nämner i kommentar 6, citat:”Du Bert, är av olika anledningar omtalad på ”bygden”(Monsteras). Till byggden räknar jag även O-hamn och Kalmar.

  Jo, jag vet, jag har fått höra påståenden om min person av gravt negativ art, bla av JOURNALISTASEN/LEDNINGEN på OSKARSHAMNS NYHETERNA/ÖSTRAN då främst KALMARREDAKTIONEN.
  Dock har jag aldrig blivit förundersökt, lagförd eller dömd för något av det jag anklagas för.

  I ”DÅRJÄVLARNAS PARADIS PK-SVERIGE” kan tredje statsmakten ”STASI-gammelmedia” MSM ta sig rättigheten att anklaga enskilda personer för att vara grovt kriminella bäst de finner för gott. Det med vetskapen om att de själva aldrig kommer att bli offentligt synade och ifrågasatta ang sanningshalten i deras påståenden. Nej, fy faen för dessa satans as, om jag finge bestämma skulle de skickas till ”KOLYMADALEN i SIBIRIEN, där finns gamla GULAGLÄGER från STALIN-tiden, vistelsen där skulle inte göra dem något GOTT å det är vad de förtjänar.

  Jag ställde ytterligare en fråga med anledning av följande GK-Lars citat:”Var rädd om dig Bert”
  Frågan löd:”Ett hot eller vad?

  Gilla

  Svara
 • 8. Gröna Köpingen  |  februari 19, 2019 kl. 7:31 f m

  ”Var rädd om dig,” är en fras som nyttjas när ex. en förälder skickar iväg sitt barn till skolan. Kanske en farlig väg med mycket trafik”. Var rädd om dig” Man tar farväl av en god vän som skall ut och resa i stors vida världen:” Var rädd om dig”. Någon tar en stege för att klättra upp och rätta till TV- antennen på taket:” Var rädd om dig” Ingen av dessa upplever nog det sagda som ett hot. Det skall inte du heller göra Bert .
  Går det för sig med:” Ha det bra ”

  Gilla

  Svara
 • 9. Bert  |  februari 21, 2019 kl. 1:50 f m

  GK-Lars, med tanke på hur våra sammanstötningar på golfklubben MGK(Mönsterås Golfklubb) har avlöpt under de ca 10 år som jag har varit medlem så är ditt svar(kommentar 8) på min fråga(”Ett hot eller vad?”) långt, långt ifrån i överensstämmelse med reale och sanning. De dödshot som du GK-Lars och MGK-medlemmen Folke Folkesson har uttalat/levererat verbalt och fysiskt mot min person berättar om något helt annat, det att det finns ett djupt hat och ett verkligt hot mot mitt liv. Vad hatet och dödshoten från dig GK-Lars och Folke Folkesson grundar sig i/på är diffust/dolt för mig, men du antyder i kommentar 4 att det finns anledning att vara ”misstänksam” mot min person.
  Så GK-Lars, jag upprepar återigen min tidigare ställda fråga ”vad är det som gör att du är speciellt misstänksam mot mig” – ja, av vad orsak och vad är det jag är inblandad i så som du uttrycker det i kommentar 4?

  PS. Jag vill påminna dig GK-Lars om den senaste dödshot-verbaliteten som uttalades mot mig, datum: 7/6-2018, plats: MGK:s klubbaracker vid Högemåla golfbana – du GK-Lars och ett antal MGK-medlemmar är närvarande när MGK-medlemmen Folke Folkesson verbalt uppmanar dig GK-Lars att slå ihjäl mig omgående på stående fot. Märkligt nog blir förblir du GK-Lars för en gångs skull helt tyst och overksam, ja, jag kan inte ens höra dig dra ett enda andetag trots att du står ca ett steg bakom mig.

  Fråga med anledning av det framförda i ovanstående PS: hur nära var det att du verkställde Folke Folkessons uttalade önskan?

  Ja, jo, visst, det fanns ju fler MGK-medlemmar som var närvarande den 7/6-2018 och som i tystnad eller i ord(som exv ”han ville väl inte stanna och ta hand om liket”) föll in i samstämmighet med Folke Folkessons önskan – ja, tänk att så många bisarra varelser är medlemmar i Mönsterås Golfklubb och är boende i Monsteras Kommun.

  Gilla

  Svara
 • 10. Gröna Köpingen  |  februari 21, 2019 kl. 9:41 f m

  Bert. Dina inlägg blir mer och mer bisarra. Vi sätter punkt här. Åtminstone gör jag det. Allmänheten har nog förstått hur det ligger till och vår skriftväxling är inget som roar läsarna. Du får gärna fortsätta att orera om det behövs för din sinnesfrid , men du kommer att förbli oemotsagd

  Gilla

  Svara
 • 11. Bert  |  februari 24, 2019 kl. 11:30 e m

  GK-Lars du har en väldigt skev uppfattning om vad som är ”bisarrt” eller inte. Själv anser du att du kan skrika ut vad som helst som till ex
  citat:”Juhlin du ska slås ihjäl” eller ”kommunistjävel” eller andra invektiv som för tillfället faller dig på läppen. Du uppträder och beter dig emellanåt som en person som inte har någon som helst kontroll över sinne och kropp. Personer som agerar på det viset brukar få en alldeles speciell diagnos, ja du vet själv vad som blir stigmat så jag behöver inte upplysa dig om det.

  Vad det gäller den av dig åberopade sk allmänheten som ev läser vad som skrivs på din blogg så är jag inte oroad över vad de allmänheten tycker, tänker och skitpratar om – vad det gäller mig. Under mina 63 år här i Monsteras har jag vant mig vid att nästan alltid bli negativt bemöt och omtalad så sådant rinner för det mesta av mig obemärkt, men dock med ett ihågkommande för framtida åtgärdande för begångna oförrätter när lämpligt tillfälle ges.

  Däremot borde du GK-Lars vara orolig över vad som sägs om dig själv ute på köpingen. Visst, det är både bonus som malus men mest malus. Det som det berättas om dig är inte alltid så vackert, inget man skulle vilja ha sagt om sig om man som du tror att du bland alla monsteråsare uppfattas som en hyvens prick och en rekorderlig mansperson. Nejdu GK-Lars, det är inte alltid som det räcker med att vara Centerpatrask, bonderöv och golfbaneägare och därmed tro att du kan säga och göra vad som än faller dig in mot de du anser tillhör ”kreti & pleti”. Det finns gränser för vad som kan tillåtas och anses vara det sjuka i dig som spökar, men som sagt det finns en gräns och du är oftast nära den.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2019
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: