Husorgan

mars 2, 2019 at 9:44 f m Lämna en kommentar

Utöver vår lokala dagstidning”, GK- Enahanda” tar vi också del av skrifter från angränsande socknar. ”Barometern – OT” är föremål för prenumeration, och det är mestadels trivsam läsning. Inte så att den kan mäta sig med ”GK-E” men att få ta del av vad som händer och sker i angränsande trakter skänker tillfredsställelse. Det är trösterikt att få veta att vi i GK- har det så mycket bättre i alla avseende.

Vi noterar att den ”gamla” Mönsteråsskribenten Eva B-A har blivit deporterad till Högsby. Det kan kanske ses som en allvarlig degradering men så är nog inte fallet. De ansvariga har förstått att dessa delar av länet är i särskilt behov av en skicklig och skarpögd reporter som kan spegla livet i en bygd som av ett ogint öde inte fått de allra bästa förutsättningar. Reportage från ”Drajeryd” och ”andra sidan åa” har högt underhållningsvärde.

Åsa B är kvar i Mönsterås och det är bra. Skulle Eva B-A återvända till hembygden är hon hjärtligt välkommen tillbaka. Vi kan tänka oss ett gästspel i GK-E

I fredagens” Barran” fanns en insändare författad en kvinna som vi tycker oss känna igen från tidningar i svunnen tid. Hon hade synpunkter på den licensjakt på 3 lodjur som f.o.m.månadsskiftet startar i Mönsterås och Oskarshamns kommuner. Det må hon ha, och vi skall be Allvarlige Alvar bemöta henne vid senare tillfälle.

På samma sida fanns ett trevligare inlägg av Amanda Wollstad med rubriken:” Fridlys kronan” Hon noterar att Sverige är unikt enfaldigt i synen på kontanta betalningsmedel. De flesta andra europeiska länder har insett att det kontantlösa samhället är ett elände för vissa människor och branscher. Vi kommer att ta upp detta vid redovisning av vårt reviderade valmanifest.

Bloggen har med stigande förvåning tagit del av information om något som kallas ”Kryptovaluta”: Bitcoin mm. Men va i glödhetaste he….e? Pengar som inte finns!!

Vi tog kontakt med Vd. på ” Sockenbanken ”i GK för att få deras syn på fenomenet. ”Är Bitcoin något för er?” ”Nej för tusan. Idioti!   Vi håller fast vid vår gamla, hederliga, mossiga, kryptogamvaluta: Kontanter.”

Skönt med förståndiga människor som inte jamsar med på vad galenskaper som helst. Vi ställer helhjärtat upp på Bankens motto: ”Du skall även ha kontanter i pungen”

Lördag. Inget” På Spåret” att se fram emot. Det blir skidor och frukost i eftermiddag. Eftersom det inte anses comme- il- faut att nyttja starkt innan middagstid så skjuter vi på sillamacka, snaps och öl till em.

Trevlig helg !

 

 

Entry filed under: Media, Politik och samhälle.

Allvarlige Alvar. Drivande hundar på drift Valla och Valmanifest

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2019
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: