Valla och Valmanifest

mars 3, 2019 at 5:25 e m Lämna en kommentar

Stryk av norrbaggarna igen. Både” i fäders spår” och på femmilen i VM. Helvete! Kan vi skylla på vallan? Vi har föreslagit detta tidigare: Ge alla åkare samma skidor. Inte samma skidor, men sådana som av ett neutralt vallateam är vallade exakt lika. Då skulle vi slippa en massa undanflykter.

Nu när vi ändå är lite förbannade skall vi börja damma av det valmanifest vi presenterade inför förra valet. Efter vårt namnbyte från” GAS” till ”Q” kanske de är tid för uppgradering.

Valfläsk handlar oftast om sådant som lockar och tilltalar väljarna, men vi vill också driva frågor om förbud mot sådant som är skadligt och irriterande. Det kan handla om småsaker som man kanske inte noterar i första skedet, men som växer och i slutänden blir ohanterliga problem.

I dag presenterar vi första kravet på vår förbudslista: LINNELAKAN.

”Nu är gubbdjävulen inte klok” tänker ni. Det är möjligt, men i detta fall är jag inte ute i ogjort väder. Hur många har sovit i linnelakan? Eller snarare: Försökt sova. Ni som inte har provat rekommenderar vi att låta bli: Ni andra vet vad det handlar och inser att skrynkliga linnelakan är ett hot mot folkhälsan.

Hustrun hade besökt någon heminredningsbutik och där inhandlat detta tortyrredskap. ”I dag skall vi lägga i nya lakan ” (Ja, kanske inte vi. Hon sa nog ”jag”. Att bädda är fruntimmersgöra, och det vet hon.)

Sagt och gjort. Man kryper ner i något som mot huden upplevs som säckväv. Jute. En individ som inte garvat och fördärvat sin hud genom solbad, har kvar så hög grad av känsel att vi förnimmer vad lekamlig komfort innebär.

”Men va faen är detta för skit?”     ”Det skall vara så. Det blir bättre efter ett tag.” Det blev inte bättre. Sämre. Linne-påslakanet visade sig ha en enastående förmåga att frigöra sig från täcket och låg efter en kort stund som en klump nere vid fötterna. Idoga försök att rätta till, hjälpte inte. Hela natten gick åt till att brottas med fanskapet (inte hustrun, lakanet)

En sömnlös vecka. En vecka som tär på själslivet. Sömnbrist skapar irritation och sådant kan få konsekvenser. Katten låg risigt till ett tag men klarade livhanken tack vare att vapenskåpet gått i baklås.

Ponera att jag varit en betydande person, ex. i det politiska toppskiktet. Kanske hade man i vredesmod avskedat någon generaldirektör eller utlyst nyval.

Jag vill inte tänka på vad som skulle kunna hända om personer med makt över kärnvapen drabbas av linnelakan.

Riskera inte världsfreden: Förbjud linnelakan.

Entry filed under: Kropp och hälsa, Politik och samhälle, Valmanifestet.

Husorgan Skogs- och vanvård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2019
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: