Ny serie

mars 22, 2019 at 2:00 e m 1 kommentar

Redan fredag, igen. Tiden går nästan skrattretande fort

Skrattretande är det också att man på en del håll kapitalt missuppfattat vem Kvirre Lanth är i verkligheten, Därför kände vi oss tyvärr tvingade att avbryta publiceringen av berättelsen om ”Kvirre.” Paranoia är inte att leka med.

I dag startar, som ersättning, berättelsen om skolgossen Billy , representativ för en tonåring i dagens Svenska skola. Skolfrågor har alltid intresserat och engagerat Bloggen.

Vi tittar in i Billys hem, vid lunchtid en vanlig måndag :

”Billy sträcker lättjefullt på sig i sängen. Han kastar ett öga på klockan. ”Halv ett. Då är det ingen ide att gå till plugget. I dag skulle vi haft” Lill-Horan” i engelska och det är skönt att slippa den förbannade sillmjölken. Hon börjar bara lipa om man talar klartext och förklarar hur förbannat oduglig och äcklig hon är. Nej fy faen ett sånt våp.

Morsan …… Morsan……..MORSAN !!

”Va i helvete. Hör inte kärringdjäveln. Jag vill ha frukost på sängen. NU”.

Det hörs steg i trappan. Det är Billys mor Beda, som trots allt hört hans anmaning. ”Vad är det min lille älskade Billy? Ligger du kvar i sängen än? Du är väl inte sjuk.” ”Jo det kan du ge dej fan på. Jag är alldeles knäckt.” ” Men min käre lille söte son. Vad är det då?” ”Det är den där förbannade horan som vi har i Engelska. Jag får inte ha mobilen och surfa på lektionstid, och i går sa hon åt mig att ta av kepsen. Begriper inte fanstyget att min identitet sitter i kepsen. Jag skall klämma åt subban riktigt ordentligt. Jag och några andar killar i klassen har kommit överens om att vi skall anmäla till rektorn att det lilla ludret tafsat på oss i omklädningsrummet. Nu skall hon få se på faen” ”. Usch. Är det sant ?”  ” Nej för faen men det skall rektorn få tro. Kärringdjävulen skall bort.”

Efter några dagar kallas engelsklärarinnan Lill-Britta Pjöös in till rektorn. Hon är av finsk börd och som en följd av detta utpräglat optimistiskt lagd. Lill- Britta tror att det skall handla om justering av lönen, uppåt. Hon trycker på dosan som med olika lampor visar om hon är välkommen in eller inte. Riiing: Det lyser rött. Några minuters väntan: Riing – Rött ………    Riing- rött. Efter ca en halvtimme öppnas dörren och en kvinnlig kollega till Lilla- Britt hastar iväg. Med kläderna i viss oordning.

”Stig in”.   ”Rektor ville tala med mig” ”. Ja ursäkta dröjsmålet. Jag har haft lönesamtal med en av dina kollegor, som har visade prov på extrem duglighet. Hennes lön får en rejäl skjuts uppåt om hon ger fortsatt prov på sina färdigheter”

Bakom skrivbordet sitter rektor Ullengrus i, en som det verkar, skön läderfåtölj. Hans klädedräkt är ganska typisk för många personer i skolans värld. Särskilt rektorer: Bruna manchesterbyxor. Till detta en likaledes brun, murrig blazer som hjälpligt döljer en blå- gul- röd rutig skjorta, med rejäla lökringarna under armarna. Allt matchat av en orange, tvärrandig slips.

”Nja du Lill- Britta. Det här var inte roligt” ”. Jaså. Vad då? ” ”. Nu behöver du inte spela ovetande och oskyldig. Jag har hört från säker källa att du gjort närmanden mot några gossar på mellanstadiet”. Lilla Brita står mållös. Fullständigt tillintetgjord. ” Meen… jaaaag har iiiinte gjort nååågot sådan”. Hon blir alldeles svettig och kinderna blossar.” Se så lilla damen. Din reaktion tyder med önskvärd tydlighet på att du är skyldig”.   Golvet gungar och hon hör som i fjärran:” Jag går vidare med detta och nästa vecka skall du konfronteras med de stackars pojkar som du skändat.”

 

Detta börjar spännande och verkar ge en trovärdig bild av tillståndet i dagens skola, i Sverige. Vi skall försöka publicera ett avsnitt i veckan. Kanske på fredagar. Då blir ni på gott humör till helgen då ni betänker vilken tur ni hade som inte valde läraryrket.

Vi hoppas på gott humör och en trevlig helg redan idag

Entry filed under: Diverse.

Tafsiga ministrar Fotbollskval

1 kommentar Add your own

  • 1. Bert  |  mars 23, 2019 kl. 12:34 f m

    Det kan inte stå riktigt rätt till hos GK-Lars när han framför att förföljda långtidsarbetslösa etniska svenskar lider av ”Paranoia” när de försöker berätta om hur jävligt de har blivit behandlade av exv extremliberala neofascistoida centerpartister med tydligt utvecklad psykopati, detta befäst i ord och handling.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2019
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: