Delade meningar

mars 26, 2019 at 2:07 e m Lämna en kommentar

Bloggen har haft polemik med en man vid namn ,Bosse Russel. Russel för tankarna till en hundras, Jack Russel. En fantastiskt trevlig, och åtminstone tidigare, synnerligen jaktduglig hund. På grund av sina goda egenskaper har den fått anhängare även utanför jägarnas led vilket lett till en viss degenerering. Det började med ”Hästfolk” som förmodligen såg JR som en kompetent råttjägare i stall och sadelkammare

Allteftersom har även andra anammat rasen och man ser inte så sällan hur stackars hundar av denna ras, med täcken, halsduk och mockasiner bogseras runt av icke jagande ägare. Eller snarare bogserar. Inte så sällan har man s.k. flexikoppel på promenaden, en tingest som motarbetar allt vad koppelhyfs innebär.

Även om J.R. nu till viss del kommit i orätta händer under rel. lång tid så har den kvar en del jaktskärpa som kan vara besvärlig för ägare som inte har förstånd eller möjlighet att ta denna tillvara. Det är känt att JR ibland inte kommer överens med barn eller andra husdjur, ex. katter. Detta är inte bra. Om hunden jagar katten ur huset har denne möjlighet än terrorisera vildnaden i angränsande natur, efter att den lämnat sin träck i barnens sandlåda.

En hund som visar aggressiva tendenser mot barn skall naturligtvis omedelbart tas bort. Allt annat är hasard. För inte så länge sedan hörde vi om en s.k. ”Kamphund” som dödade en tonårig pojke. Det behövs inte så kapabla käftar för att ett litet barn skall komma till allvarlig skada.

Nu hör vi att man opponerar sig i stugorna: ”Man kan väl inte ta bort en hund så utan vidare. Det är väl bäst att jycken får komma till en hundpsykolog som kan reda ut begreppen”. Världen är full av bluffmakare och dessvärre finns det också gott om hundägare som är lättlurade och går på geschäftet. Detta borde vara åtalbart.

Nu kom vi lite vid sidan om ämnet. Vår vän Bosse Russell har ådagalagt en negativ hållning till jakt och jaktutövning. Därtill är han i sin fulla rätt. Absolut. Men ibland är det så att missuppfattning och okunskap kan spela in.

Bosse Bloggare(jag) är fullständigt oduglig när det gäller tekniska prylar. I synnerhet när det handlar om el och elteknik. Jag har upptäckt att om man kopplar kablarna till fel poler så kan det bli ett trevligt fyrverkeri. Det sparkar och gnistrar men det går illa åt det nyinköpta batteriet. I skolan hörde jag talas om något som heter OMS lag. Jag trodde det handlade om att slå in paket, omslag. Därför håller jag mig ifrån detta och låter andra som har kunskap sköta sladdarna, och jag skulle aldrig under några omständigheter ifrågasätta sakkunskapen.

Det borde vara så även inom andra ämnesområden. Begriper man inte ett smack om ex. jakt är det klädsamt om man håller tyst.

Skomakare, bliv vid din läst”. Alla är kanske inte bekanta med detta ordspråk men fritt översatt betyder det något i den här stilen: Håll dig till det du begriper och är duktig på.

Slutligen: Om någon med eftertryck demonstrerar en synnerligen avog inställning till jakt så är det klädsamt om man inte med behag kastar sig över söndagssteken av älg. Vi kan försäkra: Det är fullständigt uteslutet att en älg, av egen fri vilja, uppsöker en slaktbord och där begår harakiri. Det krävs en jägare som” skjutit prick” på älgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Entry filed under: Diverse, Jakt och viltvård.

Fotbollskval Skolgossen Billy. 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2019
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: