Skolgossen Billy. 2

mars 29, 2019 at 4:25 e m Lämna en kommentar

Fredag. Det är lite kackel ute i riket. Inte minst inom Bankvärlden. Vi kommenterar inte detta, för man blir bara tvärförbannad. Vi gläder oss istället åt alla lovord som möter oss på redaktionen.

Än en gång har en av våra samhällsskildringar gjort makalös succé. Brev strömmar in från hela riket från tacksamma läsare. Vi skall citera ett som kommit ända från Drageryd: ” Tack GK- bloggen för en intressant inblick i dagens skola. Det är fantastiskt att läsa om exempel på en väl fungerande läroanstalt. En skola fri från hämmande regler och krav som hindrar den unga individen från att utvecklas till en självständig, fritt tänkande människa, som står väl rustad för steget in i vuxenvärlden. Kanske inte så beredd för arbetslivet, men med alla förutsättningar att bli en kompetent bidragstagare”

I dag fortsätter berättelsen om vår lille skolgosse Billy. Förra avsnittet slutade med att rektor Ullengrus hotade med att lärarinnan Lilla- Britta skulle konfronteras med de gossar som påstod att hon visat otillbörligt fysiskt intresse för skolgossarna.

Lilla- Britta och eleverna var kallade till rektorsexpeditionen en måndagskväll kl. 19. 00. Närvarande var också en kvinnlig psykolog, specialist på att förhöra unga människor som upplevt något traumatiskt. Även polismakten var på plats, representerad av fjärdingsman Byling. Samt naturligtvis rektor Ullengrus och Billys föräldrar.

Innan mötet hade gossarna hackat en stor gul lök och gnidit sig med fingrarna i ögonen, vilket orsakade att de såg alldeles förgråtna ut. Deras röda ögon noterades av den kvinnliga psykologen som propsade på att de små gossarna skulle beredas tid att stressa av och komma till lugn.” Vi måste ge pojkarna tid till att bearbeta och stressa av.” Ur sin väska tar hon fram olikfärgade små bollar av garn som hon räcker över till eleverna.” Nu skall ni sitta och plocka med dessa och när ni smekt och bearbetat bollarna en tid kommer ni att känna att spänningarna släpper och en inre harmoni infinner sig”.

Billy och de andra begrep inget, de heller, men de åtlydde uppmaningen och när irritationen i tårkanalen upphört ansåg de sig rehabiliterade och redo för en genomgång av det skedda,( som inte hade skett)

Nu känner jag harmoni” skriker Billy.” Bra Braaa Braaaa, jättebra”. Det är den kvinnliga psykologen Barbro Fölhage som ger utlopp för sin entusiasm.” Du är sååååå duktig Billy. Jättebra! Jättebäst! Jag visste väl att det skulle fungera. Braaaaaa, Braa Jättebra. Men jag vill vara säker på att ni är fullkomligt avstressade och harmoniskas. Därför gör vi en annan övning, som har den positiva bieffekten att vi bättre lär varandras namn. Vi ställer oss i en ring och sedan skall ni åskådliggöra vad ni heter med rörelser. Hela kroppen skall vara engagerad. Titta på mej: ”Jag heter Babsan, jag heter Babsan”. Medan Babsan tassar runt, krumbuktar hon sig å det märkligaste. I ett moment kastar hon huvudet bakåt med sådan snärt att atlaskotan får sig en törn. Detta lägger viss sordin på stämningen men nu anser man att utfrågningen kan ta sin början.

Medan en stödkrage införskaffas till psykologen, tar rektor Ullengrus till orda.” Ja. Det har kommit klagomål från dessa tre elever som säger att de utsatts för sexuella trakasserier. Enligt elevernas utsago har lärarinnan Lilla – Britta tagit skamgrepp på de ynglingar som nu finns närvarande. Förnekar eller tillstår den anklagande?” Ånyo blir Lilla -Britta blodröd i ansiktet och svetten rinner i en rännil utefter ryggraden ”, Jaaaaaa haaaar inttte inte pååååå något sääätt antastat gossarna. Deeetta är löööögn”.                  

Rektor Ullengrus:” Eftersom den tilltalade svarar osammanhängande och ger ett intryck av psykisk instabilitet stannar jag här, och psykolog Barbro Fölhage får ta över:

”Mina kära pojkar. Skall vi ta en omgång till med garnbollarna eller skall vi sätta oss ner och smaka ur en påse godis?” ”För faen, vi tar godiset”. Nu har det skapats förtroende mellan psykologen och pojkarna: ” Nå Billy: Nog var det väl så att du upplevde att Lilla- Britta blev upphetsad när ni kom nära varandra:” ” Ja för faen” ”. Nog kunde du se tecken på stegrad upphetsning när hon tog dig på låret:” ”Ja för faen. Kärringen blev stenkåt” ” Hur upplevde du Billy, det hela. Var uppriktig och rak”.” Det var fullständigt vidrigt att komma kärringen så nära. Hon luktade vitlök och mal-kula något alldeles förbannat”

Så höll man på ett par timmar, med smärre avbrott då man ägnade sig åt de avstressande garnnystanen. Om man skall försöka vara objektiv kan man nog tycka att Psykologens frågor var aningen ledande.

”Jag känner att jag med stöd av denna utfrågning bör entlediga Lilla – Britt Fölhage från sin tjänst, med omedelbar verkan”, avslutar rektor Ullengrus,

Nu bryter Lilla -Britta ihop, och hulkande avlägsnar hon sig så fort henne brutna kropp medger.

Samlingen upplöses och grabbarna sammanstrålar utanför skolan där det klämmer några öl för att fira:” Ha ha ha ha. Där fick hon, kärringdjävulen. Vilken djävla nolla. Fy fan va kul när hon bröt ihop. Ha ha ha, det här måste vi göra om. Haggan vi har i musik kunde gott få sig en omgång också”.

Vi slutar här för idag men vi kan i förbigående meddela att engelskalärare Fölhage tragiskt omkom några dagar senare då hon på cykel kolliderade med en långtradare. Hon hade av okänd anledning kommit över på fel väghalva.

Detta verkar bli spännande och så vitt vi kan förstå så ger berättelsen en trovärdig bild av tillståndet i dagens skola. Ni som har avvikande mening är välkomna att kommentera.

Som sagt: fredag. Inget på spåret. Då kan det kanske vara läge att i skymningen slå följe med Allvarlige Alvar på en tur till skogen för att kolla om Morkullorna börjat sträcka med lite intensitet. Har ni istället en Dal-kulla inom räckhåll kan ni stanna hemma i TV- soffan.

Trevlig helg!

 

 

Entry filed under: Diverse, Politik och samhälle, Skola.

Delade meningar Första April

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2019
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: