Första April

april 1, 2019 at 6:43 f m 5 kommentarer

Nej. Det blir inget s.k.” Aprilskämt” på GK-bloggen . Ni som följt oss genom åren vet att våra inlägg alltid är seriösa och bär sanningens prägel. Att hålla på och skoja och tramsa är inte riktigt vår grej.

Om det finns något Aprilskämt i dagens Barometern – OT vet vi inte. Det finns två kandidater.

Rubriken:” Mäns våld måste prioriteras” väckte inledningsvis bestörtning. Detta är väl redan i nuläget tillräckligt omfattande utan att det behöver, prioriteras, gynnas, lyftas fram etc. Vid noggrannare genomläsning visade det sig att man åsyftade mäns våld mot kvinnor. Detta bör bekämpas med kraft, liksom den omvända ordningen.

Nästa aprilskämtkandidat är ett uppslag om en ny bro till Öland, alternativt en tunnel. Detta måste vara ett skämt. Tunnel? Vilken vidunderlig utsikt över sundet erbjuder denna? Ett rör på havsbotten Ett dåligt skämt.

Nej: Låt den gamla bron förfalla, och när den rasat, startas färjetrafiken mellan Stora rör och Revsudden upp på nytt. Tänk så trevligt med en sjötur till och från jobbet på endera sidan. Man skulle också kunna ”Tura” om lämplig förfriskning erbjuds.

Allra bäst vore att stoppa pendlingen helt.   Den har negativ miljöpåverkan i form av utsläpp. Även insläpp från Öland till fastlandet kunde reduceras kraftigt, till glädje för alla.

Entry filed under: Byggnadskonst, Energi och miljö, Politik och samhälle.

Skolgossen Billy. 2 Skolgossen Billy. 3

5 kommentarer Add your own

 • 1. Willy Nilsson  |  april 1, 2019 kl. 7:57 f m

  God morgon Det kommer nog att bli så ; Ölandsbron förfaller. Man skulle från början tänkt på att bygga den som ”Turning Torso!” Jag förväntar mig att en byggnad av DEN skepnaden kommer att se ut som ett normalt hus innan det kommer att ramla! Vi måste vara konsekventa! Hälsningar!

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  april 2, 2019 kl. 6:46 f m

  Hej Willy ! Trevligt att du för ”Turning Torso” på tal. En byggnad som är vriden i dubbel bemärkelse. Skåningarna är stolta över sitt landmärke, och det förstår vi inte. Liknelsen med en torraka som ensam på ett stort hygge dominerar bilden är inte helt fel.( Även träd kan vara växtvridna.)

  Gilla

  Svara
 • 3. Johan på backen  |  april 3, 2019 kl. 1:01 e m

  Enligt ett envist rykte kan Q:s valseger vara hotad. De enfaldiga centerpartisterna i Kalmar län ställde sig enligt uppgift på distriktsstämman nyligen bakom en motion om att återinföra sträckjakt på morkullor. Befängda politiska argument hördes från talarstolen. Till exempel att det inte finns några ekologiska skäl för att förbjuda jakten samt att en ensam smygande jägare sannolikt stör mindre än ett hundrastande gäng på söndagspromenad. Båda synpunkterna är ju besvärande korrekta. Hur ska vi få någon riktig spänst i diskussionen om politikerna envisas med att hålla sig till fakta på det här sättet? Faktum kvarstår dock – De tursamma centerpartisterna har på detta sätt lyckats kidnappa Q:s starkaste vallöfte.

  Gilla

  Svara
  • 4. Gröna Köpingen  |  april 4, 2019 kl. 5:32 e m

   Bäste Johan på backen. Ibland blir man genuint glad. Att vårt krav på återinförd sträckjakt på morkulla nu anammats också av andra politiska partier är så glädjande att vi han leva med ett hot mot vår valseger. Q är inga egoister som bara tänker i snäva banor, utan vi ser till helheten. Morkullejakten är en ödesfråga för nationen, så vi ser gärna att såväl M, C, L ,KD, S,SD , V arbetar för vår sak. Bara MP och FI håller sig borta.

   Gilla

   Svara
 • 5. Okänd kändis  |  april 18, 2019 kl. 11:14 e m

  Haha vad vet du om utsikten från Ölandsbron? För det första så är det alldeles för högt upp för att du ska våga kolla.
  För det andra så ligger den utanför ditt område. Så långt hemifrån rör sig inte herrn i brådrasket.
  Du skriver om en skön tur till havs….känner ingen större landkrabba än just dig.
  Det närmsta du kommer stora rör är ett helrör…

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2019
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: