Skolgossen Billy. 3

april 5, 2019 at 11:59 f m Lämna en kommentar

Fredag, och det är dags för ett nytt avsnitt av vår serie om skolgossen Billy. Responsen är så överväldigande att alla tacksamma brev och vykort fått Postnord att gå på knäna.

Nåja. Skulle Postnord försvinna så kommer det en annan postförmedlare, ett byte som kanske vore till belåtenhet.

Vi noterar att vår verklighetsskildring från skolans värld fått våra politiker att vakna till. Det finns nu en majoritet i riksdagen som vill återinföra betyg i ordning och uppförande. Men lärarna är emot. Varför? Jo det är tämligen solklart. I dag kan en lärare vid samtal med föräldrar beträffande barnens ordning och uppförande svamla lite om att: ”Lille Kalle är lite livlig och uppfinningsrik men innerst inne är han en liten trevlig och go kille.” Detta sväljer vårdnadshavarna, men om de får svart på vitt i ett betygsdokument att lille Kalle är underkänd när det gäller ordning och uppförande då blir det ett helvetes liv. I värsta fall söker man med hotfull min upp läraren och kräver en ändring. Detta vill pedagogerna slippa.

Förra avsnittet av vår serie slutade med att Lärarinnan fick sparken, för att sedan mista livet i en trafikolycka.

Inför terminsstart sitter rektor Ullengrus och våndas. Han har inte personal så det räcker, och sökande till vakanserna är noll. En person med gedigen erfarenhet från olika delar av yrkeslivet läser i lokaltidningen om den besvärliga situationen. Kalle, han heter så, har en längre tid retat sig på att det bara förekommer en massa flum i dagens skola. Ingen frågar efter kunskap. Alla sitter bara och orerar om nya pedagogiska underkurer som inte leder någon vart. Jo, åt helsike.

Kalle tar kontakt med Rektor Ullengrus via telefon. Ett kommunikationsmedel som inte är så vanligt i dagens läge . ” Är det rektor Ullengrus ?” ” Ja det är jag”. ”Jo jag heter Kalle Kuhleen och jag läste att det är brist på lärare inför terminsstart”. ”Ja du menar pedagoger”. ”Nej jag menar lärare, vanliga hederliga lärare som kan förmedla kunskap och på köpet lära eleverna att veta hut”. ”Njaa Detta låter lite reaktionärt och rimmar illa med skolans värdegrund” ” Ja ja. Skit i det. Vi struntar i detta, men skulle ni inte hitta någon sökande så står jag till förfogande. Ring. Inte mess, mejl eller annat nymodigt tjafs.”

Riiiing. Riiing. ” Kuhleen”   ”Ja hej det är rektor Ullengrus. Är ni fortfarande intresserad av jobbet som engelsklärare” ”. Jo då. Om jag får sätta lönen själv och tillämpa den pedagogik som jag finner lämplig, även om den strider mot skolans värdegrund.” Ullengrus sitter i en besvärlig knipa så han ser sig tvungen acceptera villkoren.

Terminsstart. Billy och hans polare har fått kännedom om att det kommer en ny engelskalärare.” Ha ha ha, har ni hört. Det kommer en karldjävel som skall försöka lära oss engelska: Ha ha ha . Den faen skall vi knäcka direkt”.

Eleverna är samlade i lektionssalen och man hör ett förväntansfullt sorl när Karl Kuhleen anländer. På något vis väcker hans entré förundran bland eleverna. Det är något i mannens manér som är ovant. Här kommer en lärare som inte flackar med blicken och som inte drar igång haranger om: ”Hur trevligt det skall bli, och hur mycket han sett fram emot att få möta alla kunskapstörstande underbara elever”.

”Sitt!” Några sätter sig, men inte Billy och hans polare.” Här skall du inte komma och beordra mej att sitta, lärardjävel”. Kalle har en gammal pekpinne av trä och den drämmer han i katedern med sådan kraft att det bara blir småflisor. ”Sätt dig och håll käften annars skall jag vrida nacken av dig din förbannade lymmel. Från och med gör du som jag säger. Alltid. Kom inte dragande med att du skall anmäla mig, för det skiter jag i. Får jag sparken så gör det inte mig något, men du går miste om möjligheten att lära dig något vettigt: Engelska och folkvett. Sitt, och stick aldrig upp fler gånger. Har du förstått. Billy är alldeles mållös och sitter bara och gapar. ”Jaaaa det haar jag.”

Lektionen fortlöper lugnt och stilla och Billy upplever för första gången att han lärt sig något tack vara att Lärare Kalle kan göra sig hörd i avsaknad av stök, tjafs och stim.

Billy och polarna samlas efter lektionen:” Det var en hård jävel. Nästan lika tuff som Bruce Willis. Men han verkar bra. Vi ligger lite lågt med stöket och sparar det till musiklektionerna med Agda Brööhl”.

 

Entry filed under: Diverse, Politik och samhälle, Skola.

Första April Valmanifestet: Arbetsfördelning i hemmet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2019
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: