Glädjeämnen

maj 4, 2019 at 9:54 f m 1 kommentar

Bloggen har legat lite lågt en tid. Det har inte funnits så mycket att reta sig på, så nu byter vi taktik: Vi skall vara positiva. Men bara en tid, sedan är allt som vanligt igen.

Vi har fröjdats åt en relativt långvarig flygstrejk som gynnat klimat och miljö. Det måste bli ett slut på detta förbannade gränsöverskridande, på land, till sjöss och inte minst i luften. Stäng gränserna för transport av varor och tjänster. Vi behöver inte bananer och apelsiner utan vi klarar oss gott på det vi producerar inom landet.” Men bananer och annan frukt är väl inte skadligt? Kanske inte, men vi riskerar att som fripassagerare få in en massa skit som är vådligt för vårt ekosystem. S.k.” Invasiva arter” är inte att leka med. Vi kan i all enkelhet erinra om Almsplintborren som lär ha kommit till riket med pallvirke från Holland. Nu ha almsjukan i stort sett utrotat detta vackra trädslag i riket. I parker, alléer och annorstädes. Det finns mer utrikes elände. I sjö och hav hittar vi ex. Svartmunnad smörbult och Ullhandskrabba som liftat hit med ballastvatten.

Det finns mer skräp  som av lågbegåvade med flit planterats ut i terrängen. Vi tänker främst på Contorta och andra exoter som inte bör besudla det Svenska skogslandskapet. Det är illa nog med Granens ( picea abies) dominans. Vi som inte är så stormförtjusta i vidsträckta granmonokulturer får kanske i dagarna en hjälpande hand av granbarkborren. Ytterligare en torr, varm sommar kan enligt beräkningar generera skador på ca 13 miljoner kubikmeter. En tankeställare för ”produktionsmaffian.” Nej. Mer tall och inhemskt löv. Mycket mer.

Visst skall vi i nationens intresse producera virke men en viss riskspridning är nog en god idé.

Det har regnat och snöat. Inte så stora mängder, men dock. Att det var så skönt att bli lite blöt. Man kan hoppas att fjolårets torka och den knappa nederbörden hittills i år inte är ett utslag av den klimatförändring som inte finns enligt förnekarna.

Förnekarna blir allt färre, och de som framhärdar har trots allt kommit så långt att de tillstår att mänsklig aktivitet ”kan ha haft viss inverkan på klimatet.” Sent skall syndarna vakna. För sent?

Lördag. I kväll blir det två glas Loka och en sockerfri rågskorpa.   Festligt!   ( Diabetes)

 

Entry filed under: Diverse, Skogsbruk.

Påsktider Vart skall detta barka hän?

1 kommentar Add your own

 • 1. Bert  |  maj 4, 2019 kl. 12:27 e m

  Märkligt att bloggarna GK-Lars och ”LUBBE” Lubblin med flera andra hänförda anhängare av ”BARNPROFETEN DOMEDAGS-GRETA” inte har förstått att det sk Klimatet inte är statiskt över tid utan är variabelt/dynamiskt av naturliga orsaker.

  De här ovan båda nämnda bloggarna tycks vara i stort behov av att kunna visa upp att de är ”up to date” med den för tiden gällande politiskt korrekta(PK) ovetenskapliga domedags-ismen ”KLIMATALARMISMEN”. Ja, det är ju inne med att man ska ha en stark tro(visa upp andlighet) och helst då snöa in på någon tokism som exv kvasi-ismen, KLIMATALARMISMEN.

  Man kan förstås försöka sig på att spekulera om vad orsaken kan vara till att två till åren komna bloggare har samma hysteriskt religiösa tro på KLIMATALARMISMEN och då samstämmigt utnämna ”LIVETS GAS” CO2 till att vara den djävul de skyr som pesten.
  – Ja, det är nu inte på något sätt ovanligt att människor som närmar sig den sista sucken blir allt mer förvirrade och lättpåverkade vilket gör att de lätt blir offer för typ SVT-”FAKE NEWS” och klimathelvetesism-predikanter som exv den skolskolkande högstadieeleven och barnprofeten GRETA THUNSTRÖM, dito agronomen Johan Rockström, dito fd journalisten på Svensk Damtidning MP-språkröret Isabella Lövin, … … … .

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2019
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: