Vart skall detta barka hän?

maj 17, 2019 at 1:18 e m 1 kommentar

Detta håller inte. Trots att bloggen gör sitt bästa för att hitta något att reta sig på och kritisera så lyckas vi inte. Vi kan inte mobilisera den äkta negativa glöden längre och vi hemfaller allt oftare åt varierande grad av förnöjsamhet. Börjar man kanske att bli lite vek på ålderns höst?

Vi får väl fortsätta på det positiva spåret, tills att det förhoppningsvis rättar till sig.

Det är fantastiskt vacker i naturen nu ”mellan   hägg och syren” Temperaturen är trivsamt låg och vi har kunnat glädja oss åt markfrost några morgnar i sträck. Håller detta i sig så slipper vi kanske plocka blåbär eftersom blommorna fryser bort. Blocka bär är ett djävulens påfund. Men blåbär är goda. Färska. Att repa en näve direkt i skogen och stoppa i gommen är en sann njutning. Eller var, för nu riskerar man få i sig dvärgbandmask om bären inte sköljs innan förtäring. Frysta eller på annat sätt konserverade är inget att ha. Det ger en blå, kladdig smet som sabbat mången i övrigt god gräddtårta. (Där kom trots allt en liten negativ vinkling.)

Vi fortsätter på den positiva linjen genom att av hela vårt hjärta hylla vår nye hjälte, Trump. En fantastisk människa och artist med en ödmjuk, trivsam framtoning. Det är frågan om det finns någon som kan mäta sig med Trump i dagsläget. Vi tänker naturligtvis om den engelske snookerspelaren Judd Trump som i VM-finalen formligen pulveriserade John Higgins trots att denne inte spelade dåligt. Ronnie O Sullivan har fått en värdig arvtagare. Ni som ännu inte fastnat för denna fantastiska idrott. Ge snookern en chans . Ni kommer inte att ångra er.

I går var en speciell dag. På den gamla goda tiden, innan allt blev så mycket sämre, var morkullan lovlig just 16 maj. Vi pratar om femtitalet. Den manliga befolkningen plockade ner hagelbössan som hängde på en krok i hallen och begav sig till skogs för att njuta av en jaktform som söker sin like. Nu är det slut med detta på grund av EU och oansvarig lagstiftning och maktutövning. Skall man trots allt hitta något positivt även i detta  så är det skönt att slippa bli myggbiten på passet.

Mygg är ett elände nuförtiden, när beckolja inte längre finns att tillgå. På 70- talet fanns den att köpa på apoteket, och blandad med lika delar” Djungelolja” fungerade det utmärkt. Man fick en manlig och intressant doft, och huden var gul några dagar efteråt.

Fredag. I morgon är det lördag och vi kan med tillfredsställelse konstatera att vi inte behöver titta på Melodifestivalen om vi inte vill. Det vill vi inte.

Trevlig helg. Med eller utan ”Mello”

 

Entry filed under: Diverse.

Glädjeämnen Utslagna eller utslagna?

1 kommentar Add your own

  • 1. Bosse Russel  |  september 4, 2019 kl. 6:41 e m

    Idag låg det en avliden (blyförgiftad) morkulla på stigen. Blodigt bröst och blodig rygg annars intakt. Vem bär sig åt på detta vis och inte tar vara på sitt byte.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2019
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: