Utslagna eller utslagna?

maj 25, 2019 at 2:35 e m Lämna en kommentar

Det är spännande i naturen. Särskilt i år. Fjolårets extrema torka fick många lövträd att bli bruna och tappa bladen i förtid. Särskilt björkarna såg eländiga ut och man undrade om de skulle repa sig nu till våren.
Nu börjar vi få facit. En del äldre individer har gått hädan, men i en acceptabel omfattning. Vi gläder oss åt att detta gynnar spettarna. Vitryggig Hackspett sägs vara beroende av döende björkskog. Nu spelar det ingen roll för ”vitryggen” är nog i stort sett utdöd, så björkarna dör förgäves.
Det är lite värre med eken. En del individer har det trögt i lövsprickningen, så vi får räkna med en viss avgång. De två största här i omgivningen håller nog på att ge upp. Lite synd, men de får stå kvar, och gynnar den biologiska mångfalden i hundratals år framöver. Även ett naket träd kan vara vackert och till nytta.
F.ö vill vi än en gång hylla Trump. Förra gången handlade det om Snookerspelaren, Judd Trump men nu vill vi också harangera President Donald Trump som enligt uppgift är en fantastisk golfspelare. Han lär ha lämnat in score-kort som visar 18-hålsrundor ,68 slag, spelade på hans egna banor. Elitklass!
Bloggen har fortfarande svårt att mobilisera den gamla vanliga negativa glöden och till och med Trump gör oss nöjda. Man kan vara otroligt glad över att han inte också har en tvillingbror.
EU- val i dagarna. Engagerar inte i större utsträckning. Ett lite tråkigt porträttgalleri där den ende som sticker ut är en Sverigedemokratisk pattaklappare.
Lördag kväll. Diabetes, och ansvar för barn-barn gör att” Loka” fortfarande är det som gäller. Nästa helg skall vi variera lite: Ramlösa

Entry filed under: Diverse.

Vart skall detta barka hän? Utslagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2019
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: