Vändpunkt

juni 29, 2019 at 8:22 f m 2 kommentarer

Midsommar är ett minne blott. För somliga är det inget minne alls, men det verkar som att midsommarfestandet har antagit mer modesta former på senare år. Annat var det förr, på den gamla goda tiden, då vår grannort Timmernabben invaderades av motorburen ungdom från Sveriges alla hörn och kanter. Flertalet lindrigt nyktra.

Numera är det betydligt lugnare, åtminstone i Timmernabben. Här i Gröna köpingen var allt som traditionen bjuder. Kransutsmyckade barn och kvinnor fröjdade ögat , mer eller minder begåvade bälgpinare gav ljud ifrån sig som lockade till ringdans runt ett stort antal resningar. Fets och glam.

Midsommar är något av en vändpunkt. Vårens och försommarens grönska och fägring övergår i tryckande värme , torka ,brunbrända gräsmattor och baddjävlar. Bloggen läste i tidningen att flertalet solskyddskräm inte har någon effekt. Solskyddskräm? Ta på kläder och sitt i skuggan. Det skyddar.

Det är trösterikt att veta att vi går mot höst med behaglig temperatur och lagom ljusa kvällar. Hösten är fantastisk, med septembers första markfrost och oktobers sprakande färgprakt. Den som inte har förstånd att njuta av detta skall söka läkarhjälp.

Bloggen har också kommit till en vändpunkt. Efter en kort, men plågsam period, med positiv framtoning, har vi äntligen fått tillbaka en trivsam negativ inställning till livet och omvärlden. Att gå omkring med upphissade mungipor är jobbigt och ser fånigt ut. Nej, nu hänger de som vanligt och man blir på nytt igenkänd på bygden: ” Där kommer den där sure djäveln”

Vi önskar trevlig helg, och lovar/hotar att ganska snart återkomma med lite uppfriskande gnäll. Det kommer kanske att handla om klimatet.

Entry filed under: Diverse.

Utslagen Rekord

2 kommentarer Add your own

 • 1. Jonny  |  juni 29, 2019 kl. 9:20 e m

  Noterar att Gröna köpingen har en angenäm attityd till hösten. Mönsteråsbloggens sommarplågade skribent har som det verkar hittat en själsfrände vad gäller årstider.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  juni 30, 2019 kl. 10:25 f m

  Jag misstänkte väl att du, Jonny, har en sund inställning till sol och värme, för jag har aldrig sett dig på badstranden. Det beror kanske på att jag själv aldrig befinner mig där. Att ligga ock steka fläsket är osunt och ett hot mot folkhälsan. Extra obegripligt är att individer som drabbats av hudförändringar fortsätter att sola. Det finns olika sätt att ta livet av sig för den som är hågad

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juni 2019
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: