Rekord

juni 30, 2019 at 10:14 f m Lämna en kommentar

Det pratas mycket väder och klimat nu i dagarna. Värmerekord, och människor som dör som flugor utomlands, är rubriker som säljer. Det är inget vi vill ta till oss, så vi tröstar oss med att 3 % av Sveriges befolkning inte tror att människan påverkar klimatet. Nu är det väl på det visat att klimatförändringsförnekarna inte tillhör begåvningsreserven men vi greppar ändå detta bräckliga halmstrå. Vi inbillar oss att de har rätt. Det kan väl ändå inte vara så att mänskligheten med öppna ögon håller på att ödelägga planeten?   Rekordhöga temperaturer är förhoppningsvis felmätningar och smältande isar är bara inbillning. Vi som är lite till åren minns att Östersjön förr oftast var isbelagd på vintern och erbjöd möjlighet till skridskoåkning, men vi minns nog fel.

Visst. Vi har haft istider och värmeperioder tidigare men det har aldrig förändrats så snabbt som nu. Är det rimligt att tro att man under ett sekel kan förbränna de fossila bränslen som lagrats under millioner år utan negativa effekter på klimatet? Låter inte troligt, men vi hoppas att så är fallet. Därför sällar vi oss, tills vidare, till en liten högljudd skara som hånar och häcklar Greta Thunberg. Vi kan alltid ändra oss om det visar sig att Greta trots allt har rätt.

F.ö. kan vi glädja oss åt att Sveriges fotbollssparkande damer spöade Tyskland och gick till semifinal. Bloggen har tidigare inte varit någon anhängare av damfotboll men det må erkännas att de numera är ganska duktiga och trevliga att titta på. De är definitivt snyggare än killarna i herrlandslaget. Så tycker nog också en del av medlemmarna i damlaget.

Trevlig söndag. Så trevlig som värmen medger. I morgon blir det svalare, men det behöver inte betyda att vi går mot en ny istid.

Entry filed under: Diverse.

Vändpunkt Varför?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juni 2019
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: