Varför?

juli 6, 2019 at 11:33 f m Lämna en kommentar

Lördag . Soligt och behaglig temperatur. En svag västlig vind håller lövverken i rörelse. Ingen ”blåsst från ust,” som TV- meteorologer med talfel brukar säga.

Jag har fått besök av” Allvarlige Alvar” som tittat förbi och nu sitter och läppjar på en kopp kaffe.

”Hur har du det i sommarvärmen, Alvar?” ”Jo, nu går det an, men när termometern visade plus 33 var det kämpigt. Det hade nästan varit bättre med- 33. Men nu är det ganska skönt och jag trivs på det stora hela.

Fast jag blev lite förbannad på vägen hit. Jag mötte en katt, med rött halsband och en fasankyckling i munnen. Jag kan för mitt liv inte begripa varför det skall vara lagligt med katter som springer vind för våg och terroriserar viltet i markerna. De har det kämpigt nog med ordinarie predatorer, och att ex. fasaner, harar m.fl. får fram någon avkomma till vuxen ålder är anmärkningsvärt. Vi som är hundägare får vara så vänliga att hålla jyckarna i koppel så att de förhindras springa lösa i markerna, utom i samband med legal jakt. Jag har tjatat om detta tidigare men hitintills inte fått svar från någon” katt-vän”. Kanske det kan vara dags nu.

Jag nämnde hundar. Man ser ibland bilar med en dekal i bakrutan: ” Hund i bil”. Varför, och till vem vänder man sig med denna information. Är det för att visa att man har den goda smaken att hålla sig med hund istället för katt? Vill man påtala att den stackars hunden kan bli skadad om kör på bilen bakifrån.? Det är väl under alla omständigheter en korkad idé, med eller utan hund. Vill man uppmana allmänheten att krossa rutan om man glömt att veva ner densamma och hunden riskerar att avlida i värmen på någon stekhet parkering.

Det kanske finns en vettig förklaring och om någon läsare kan presentera densamma vore det roligt.”

Vi tackar Alvar för hans, som alltid, kloka synpunkter. Nu önskar vi läsarna trevlig helg. Bloggen har mycket gnäll på lager så vi är snart tillbaka

 

 

 

Entry filed under: Diverse.

Rekord Kverulans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juli 2019
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: