Kverulans

juli 10, 2019 at 6:21 e m Lämna en kommentar

På nytt är bloggen i fin, negativ form. Det finns hur mycket som helst att reta sig på och vi skall syna några företeelser i sömmarna.
Bloggen har tidigare lanserat några begrepp som kan ersätta etablerade invektiv och svordomar. ”Foppatoffel” är ett exempel. En Foppatoffel är en extremt ful, opraktisk typ som inte är till glädje i samhället. Föra alla som sett, eller i sämsta fall, ägt en Foppatoffel är kopplingen kristallklar. Förbud!
Samma sak med ”Krympplast”. Den som någon gång försökt att öppna en sådan förpackning utan verktyg har fått ett hatobjekt för livet. Man svettas och svär. Då griper hustrun in i handlingen: ”Ta en sax och klipp upp” .” Har du en sax jag kan låna?” ”Nej den försvann förra gången du hade den. Du får köpa mig en ny”. Resa till handelsboden. Inköp av sax med gult skaft. Fiskars. Hemkommen upptäcker man att saxen ligget fixerad i en plastförpackning som inte låter sig öppnas. Helvete!
En satans ”krympplastare” är alltså en person som är fullständigt omedgörlig, och som alltid sätter sig på tvären och djävlas.
Vi har ett nytt hatobjekt: Konstgräs. Konstgräs? Detta har inte ett skit med gräs att göra. Det är bara konstigt. Enda likheten är att det är grönt. En illgrön plastmatta som dressas med gummigranulat som till slut hamnar i havet. Hur allvarliga miljöeffekter detta medför tvistas det om. Vi struntar i det. Men. Det skall inte gallas ”gräs”! Det är ett hån mot alla välskötta gräsplaner, med förnämligt slitstarkt gräs som det är en njutning att spela fotboll på. Tror vi. Av uppenbara skäl har fotbollskorna lagts på hyllan
”Jo men i norra Sverige där klimatet är ogynnsamt för gräs . Där passar det väl bra? Detta är inget skäl för konstgräs. Man kan syssla med annan idrott i norr: Skidåkning, skridskoåkning, konstsim eller rytmisk sportgymnastik kräver inga gräsplaner. Dessutom skulle uteblivet fotbollsparkande i norr leda till kortare resor för inblandade parter i södra Sverige. Miljövinst!
Förbjud konst-”gräs” innan det är för sent.
Det finns mycket mer djävulskap, men det tar vi nästa gång.

Entry filed under: Diverse.

Varför? Revolt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juli 2019
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: