Revolt

juli 19, 2019 at 3:42 e m 1 kommentar

Ibland korsar Bloggen sockengränsen för besök i andra väderstreck. Motvilligt. Hustrun är mer nyfiken på omvärlden, så för husfridens skull följer jag ibland med utsocknes.

I onsdags var vi och lyssnade på musik i Kalmar slottspark samtidigt som vi intog en måltid på Park Hermina som ligger granne med en fyrkantig silobyggnad. Som inte, som man skulle kunna tro, innehåller spannmål, utan rymmer ett konstmuseum. Ett förfärligt byggnadsverk. Ett monument över usel smak och dito omdöme.

Musiken var bra, och maten alldeles utsökt. Det fanns heller inget fel på ölen. Det drog ihop sig till betalning och jag halar fram erforderligt antal sedlar.” Vi tar bara kort”. ”Tar bara kort. Vad är det för nymodigheter och varför?” ” Vi har haft det så här i tre års tid och det fungerar alldeles utmärkt. Dessutom slipper våra stackars servitriser att vara rädda för att bli rånade.” Efter en del palaver lämnar vi stället efter att hotat med att aldrig återkomma. Detta tyckes inta ha någon effekt. Mannen såg närmast lättad ut efter beskedet. På vår fråga hur många servitriser, som i historisk tid blivit rånade på arbetstid, fick vi inget svar. Trams och svepskäl.

På torsdag gjorde vi en ny musikalisk resa, nu norrut. På Lilla Torget i Oskarshamn bjöds det på Bluesmusik, samtidigt som man kunde äta på en gatuservering. Här kunde man på en skylt se att det handlade om kortbetalning, men kontanter gick bra i nödfall om man hade jämna pengar.

Nåja. Vi åt och kunde glädja oss åt fantastiskt trevlig musik. Det var Oskarshamns kulturchef som trakterade gitarren och sjöng, minst sagt förtjänstfullt. Tillsammans med bl.a. Mats Grönqvist från MMB. Jättebra. Det gjorde oss på gott humör och vi glömde för en stund bort att vara förbannade över att penningar inte längre är ett giltigt betalningsmedel.

Skall vi ha det så här? Varför finner vi oss i detta?

Nej, det gör vi inte och vi skall revoltera och ta i med hårdhandskarna för att vrida saker och ting till rätta. Vi förklara närmare i nästa inlägg, och slutar för nu och tröstar oss med mat och passande dryck. Hemlagat.( Maten )

Trevlig Helg!

Entry filed under: Diverse.

Kverulans Politisk förändring

1 kommentar Add your own

  • 1. Gröna Köpingen  |  juli 19, 2019 kl. 8:20 e m

    Vi skrev att Mats tillhör MMB. Fel. Skall naturligtvis vara MBB. Mönsterås Bluesband.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juli 2019
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: