Politisk förändring

juli 28, 2019 at 1:40 e m Lämna en kommentar

I vårt förra inlägg lovade bloggen att ta i med hårdhandskarna när det gäller kontraproduktiva nymodigheter.

Vad är det för idioti att man inte längre skall kunna nyttja kontanter vid transaktioner av allehanda slag? Riksbanken har ganska nyligen tryckt upp nya mynt och sedlar, och nu skall de inte kunna användas som betalningsmedel. Nej, nu djävlar får det vara slut på idiotin. Vi finner oss inte i detta längre.

Bloggen har under ett antal år kämpat en framgångsrik politisk kamp. Under olika beteckningar har vi engagerat en stor del av valmanskåren som tagit vårt budskap till sig.

Under resans gång har vi skiftat partibeteckning :” Gas” (Grön ansamling) , Gris (Grön revansch i samhället), Centrala partiet, och nu senast” Q”. Bytet till ”Q” var inte så lyckat. Patriarkala intressenter har sett det som en eftergift gentemot Feministiska strömningar och det var definitivt inte meningen.

Trots skiftande namn har vår strävan hela tiden varit: Ett bättre samhälle. Som det var förr, på den gamla goda tiden.

Ett kontantfritt samhälle är enfaldens triumf. Idioti, som förmodligen är åtalbart. Vårt avståndstagande till en kontantfri tillvaro skulle kunna motivera att vi kallade oss ”Kontantpartiet” men då blir vi lite begränsade för det finns mycket annat som inte faller oss på läppen och som vi vill bekämpa.

Vi tycker med all rätt att vårt politiska program står för: Förnuft, klokskap, bakåtanda, klarsyn. Därför beslutade vi på senaste partistämman i Olssons lada att vårt partinamn hädanefter skall vara: ”Förnuftspartiet( FP) Det finns en viss risk att vi förväxlas med Folkpartiet, men denna rudimentära fraktion har, som förhoppningsvis alla vet, ändrat till ”Liberalerna”. Vår stringenta politik skiljer sig så fundamentalt från Liberalernas, att en sammanblandning inte är möjlig.

Åter till penningpungen. Om vi tänker strikt regionalt så behöver vi här i Gröna Köpingen inte vara speciellt oroliga. Vid kontakt med lokale Risksbankschefen på Jordbrukskassan Sven Monethäär fick vi lugnande besked:” Tömma pungen och ersätta med kort? Aldrig i livet. Nej här på kassan skall allt vara som det alltid varit. Enkelt och rationell så att även äldre människor och andra förståndshandikappade skall kunna utföra sina penningtransaktioner på ett lätt och begripligt sätt.

Ja, vi tänker att ev. ta ytterligare ett progressivt steg bakåt och återinföra byteshandel. Exempelvis skulle en lantbrukare kunna stalla upp sin mjölkbesättning i bankens lokaler, kräk som flinka banktjänstemän hjälper till med att byta mot får, grisar, eller i sämsta fall höns. Eller varför inte en traktor. Enkelt, rationellt och överskådligt”.

Vi tackar Sven Monethäär för detta lugnande besked. Att förnuftet skall segra i GK är självklart men vi hyser oro för omvärlden. Kommer kontanter att även framgent ha en plats i vårt närområde? Kommer Häradsparbanken i vår grannsocken Mönsterås att stå emot trenden att inte hantera kontanter? Vi hoppas att så är fallet.

Vi uppmanar alla goda, trogna och godtrogna läsare att nu ta vårt nya partinamn ”Förnuftspartiet” (Fp) till hjärtat och hädanefter bara rösta på Fp.

FP: För fred, frihet och förnuft!

Entry filed under: Diverse.

Revolt Succé

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juli 2019
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: