Klimat- och väderspänning

augusti 15, 2019 at 6:22 e m 1 kommentar

Klimat och väder engagerar. Det är spännande att se om solen kommer att skina under semestern. Alla har en åsikt och man föredrar naturligtvis den väderlek som mest gynnar egna intressen. Det är mänskligt och begripligt. Lantbrukaren vill ha regn på torra grödor och semesterfiraren vill steka sig i strålande sol och värme på stranden. Det är tur att man inte kan styra vädret. Om så vore fallet skulle det kunna blossa upp väpnade konflikter mellan bönder och soldyrkare, årligen.

Styra vädret? Det är väl frågan om vi inte håller på att kunna påverka, fast det kanske inte var meningen. En överväldigande majoritet av forskare och experter är överens om att vi håller på att påverka klimat och väderlek genom utsläpp av olika slag. Växthusgaser bl.a. Detta har resulterat i extremvärde: Torka, stormar, olidlig värme.mm. Problem som med stor säkerhet kommer att förvärras.

Fortfarande finns det en liten klick förnekare som skall göra sig märkvärdiga och omtalade, genom att hävda att den för gemene man påtagliga förändringen bara är inbillning. Skaran krymper sakta men säkert och till slut återstår det förmodligen bara en handfull som inte har de intellektuella förutsättningarna att ta budskapet till sig. Dessa kan vi strunta i, såvida virrpannorna inte har politisk makt som kan ställa till djävulskap. Det finns tyvärr exempel på detta, västerut.

Bloggen har en god vän som tills ganska nyligen menade att förändringarna i väderleken bara är en tillfällighet som rättar till sig över tid. Denne man har nu ändrat uppfattning och är bekymrad över barn och barnbarnens framtid.

Det finns en annan förnekare här i grannskapet som ni tidigare fått stifta bekantskap med:” Grin-Olle”. Olle är förbannad på allt och alla, något som har ger luft åt genom väl inövade svordomsramsor. Alla är djävla idiotdjävlar och satans bondrövar.

Vi lovade i tidigare inlägg att ta kontakt med Grin-Olle och nu står vi utanför dörren till hans lilla stuga i utkanten av civilisationen. Det skall erkännas att benen skakar en aning för man vet aldrig vad han kan få för sig.

Vi knackar på: ”Kom in” säger en vänlig röst.   Va? Har Olle flyttat eller har han besök? Vi hade förväntat oss att mötas av haranger som ex.” Va faen har du här att göra din satans förbannade jävla moderatcenterpartistiska liberala sosse-skitarsel. Dra åt helvete ”Vi stiger in och häpnar storligen.

Vid datorn sitter ”Grin- Olle.” Leende och fryntlig. Vi kommer av oss fullständigt: ”Heeejj” stammar vi fram. Är det verkligen du Olle”. ”Jajamän. Det är jag i egen låg person. Vad kan jag stå till tjänst med? ” Jo det är så att vi på bloggen är engagerade i klimatfrågan och eftersom du gjort dig känd som klimatförändringsförnekare var vi nyfikna på din åsikt om alla tiders varmaste julimånad och snabbt smältande isar utanför Alaska”.

”Jo du Bosse. Jag har ändrat åsikt radikalt. Det är ställt utom allt tvivel att det håller på att gå åt helvete. Ursäkta svordomen. Jag skäms som en hund för att jag varit så dum att jag trott och litat på några enstaka förnekare som av grumliga, ofta egoistiska, ekonomiska skäl försöker att mörka den tragiska sanningen. Det är solklart att vi måste agera, nu, hårt och resolut. Jag har inga stora tillgångar med det lilla som blir över, skänker jag med glädje till Greta Thunberg så hon kan fortsätta sitt korståg mot klimatvandalerna.”

Vi tror inte våra öron. Är det verkligen sant att Grin- Olle svängt så radikalt i klimatfrågan? Från att ha varit en enfaldens apostel, har han uppenbarligen kommit till sans och sällat sig till de som är oroade för framtiden och som är beredda att jobba för en bättre tingens ordning.

När nu en extremt styvnackad och rigid individ som Grin- Olle ändrat ståndpunkt finns det trots allt en strimma hopp för mänskligheten.

Heja Olle och Greta!

Entry filed under: Diverse.

Succé Storpolitiskt spektakel

1 kommentar Add your own

 • 1. Bert  |  september 29, 2019 kl. 11:11 f m

  Tänk att människor kan vara så lättlurade och enfaldiga att de huvustupa utan den minsta eftertanke låter sig dras med i hjärntvättande masspykosrörelser som den svenska KLIMATDOMEDAGSSEKTEN.
  Att GK-bloggaren Lars Nygren framför illa underbyggda och ovetenskapliga påståenden angående helt naturliga klimatförändringar är inget att förundras över. Han GK-bloggaren är ju långt kommen in i ålderns höst där TRO på skrymt som vättar(IPCC-delegater) och troll(GRETA) har ersatt förnuft och vetenskapligt grundade fakta är bara att beklaga. Dock är ju dylika intelektuella tillkortakommanden en naturlig del av vad livsprocessen i sitt slutskede erbjuder somliga individer. När naturligt förekommande VÄDER-normalitetsavvikelser som stormar, orkaner och 30 graders sommarvärme påstås vara bevis för en inom 10 år kommande klimatkatastrof så måste den som har en full intakt och fungerande hjärna börja ana oråd, att något lurt är i görningen och att det bakom den förda sk miljö/klimatpolitiken finns en folkillvillig politisk agenda som eftersträvar global politisk och ekonomisk makt.
  För den som är intresserad av hur klimatet har varierat inom klimatnormalen under de senaste 100 åren kan GOOGLA på följande: Svenska Dagbladet 16 september 1938 Den aktuella klimatförbättringen.
  Artiklen är skriven av Professor Hans W:son Ahlman prof i Glaciologi, Geografi. Artiklen beskriver hur klimatet i Sverige och Europa ter sig 1938. Glaciärer som smälter i Sverige, Norge, Centraleuropa, en inom klimatvariablen naturlig klimatförändring som liknar dagens dito.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

augusti 2019
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: