Måndagsglädje

september 23, 2019 at 12:52 e m Lämna en kommentar

Äntligen är vi framme vid veckans bästa dag. Denna underbara dag när en hel vecka fylld av möjligheter ligger framför oss. Det gäller att ta vara på tiden på bästa sätt, därför är det bloggens avsikt att ge sin syn på händelser av vikt, så ett en vilsen allmänhet vet vad man skall tycka och tänka.

En strid ström av brev kommer till redaktionen från medborgare som är tacksamma över den klokskap vi förmedlar. Vi har bl.a. fått en hälsning från f.d. Klimatförändringsförnekaren Grin- Olle som uttrycket stor tacksamhet över att vi fungerat som ögonöppnare i Klimatfrågan. Du kan lita på oss Olle. Vi är aldrig ute i ogjort väder.

Vad har då hänt i när och fjärran under senare tid och som satt spår även här i Gröna Köpingen?

Brott, straff, polisinsatser mm. har rönt stor uppmärksamhet på sista tiden. Gängkriminalitet, skjutningar och sexuella trakasserier är sådant som dagligen avhandlas i media av olika slag. Polisen efterlyser ökade personalresurser för att de skall kunna hålla, åtminstone jämna steg med buset. Man vill också i möjligaste mån koncentrera sig på de grova brotten och frikopplas från administrativt arbete och beivrande av mera bagatellartade förseelser.

Vi läste i bladet att en medelålders man åtalas, för att i Askersundstrakten ha stannat utefter allmän väg och urinerat. En nitisk polisman uppmärksammade tilltaget och mannen har nu åtal att vänta för förargelseväckande beteende.

Sexuella trakasserier är alltid aktuellt och vi hörde talas om en polischef som fått ett nytt chefsjobb trots att han tidigare figurerat i fingerfärdiga sammanhang. Det handlade som så ofta om oönskad handpåläggning i samband med rusdrycksinta på någon personalfest.

Förekommer det något liknande här, innanför GK- rågångar? Vi ställer frågan till fiskal: Hans ” Haffa” Byling, högste chef vid osedlighetsroteln här på orten.

”Nå Haffa. Har vi problem med tafsande här i vår lilla fridsamma köping?” ”Både ja och nej. Det beror på hur offret ser på den brottsliga handlingen Många kvinnor är överförtjusta över lite handfast uppskattning medan andra tycker det är obehagligt.”

För att en gång för alla gå till botten med problemet skall vi här i GK införa en ny lokal lag. Det skall bli möjligt att retroaktivt syna ev. brottsliga tafsningar. Från och med 1960, till dags datum. De kvinnor som i gången tid utsatts för kränkningar på dansgolvet ex. i Blomsterhålas Folkets Hus skall få möjlighet till upprättelse och de skyldiga skall erbjudas kraftiga böter eller internering.

Den mansperson som i en tryckare lät handen glida ner över kvinnans bakdel har definitivt gått övergränsen. Likaså den som med viss kraft tryckte sin underdel mot kvinnans dito. En hand som liksom i förbigående snuddar ett av kvinnans bröst, eller i värsta fall båda, har också begått en klandervärd handling. Nej, nu skall rättvisa skipas.

Ett stort antal fängelsestraff kan orsaka problem. Var ska sessa nidingar förvaras? Nu är det så lyckligt att det i grannskapet finns en gammal nedlagd lanthandel, ” Helgesboden,” som undre en kort period fungerade som asylboende. Tyvärr tog flyktingarna snart slut så nu står lokalerna tomma. Här kunde sexnidingarna interneras under längre eller kortare tid”, slutar Haffa Byling

Kreativa lösningar och en obändig vilja att reda ut även grov brottslighet är ett signum för vår lokala och lojala poliskår. Vi tackar Haffa för hans redovisning av kriminella åtgärder.

Nästa gång kommer vår expert på jakt och vilt, Allvarlige Alvar att ge sin syn på Älg- och skogsproblematiken

Entry filed under: Diverse.

Storpolitiskt spektakel Myllan Grönvåg- Ett porträtt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

september 2019
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: