Lördagsmorgon

oktober 5, 2019 at 11:58 f m Lämna en kommentar

Tidningsbuden gör en förtjänstfull insats. Redan i gryningen har man sin dagstidning, ”GK- Termometern” i lådan. I samma veva kommer Barometern –OT. Vi prenumererar även på denna för att få lite nyheter från angränsande socknar.

Lördagar är det lite extra högtidligt att bläddra i en rykande färsk papperstidning. Det skall vara papper. Inget digitalt tjafs. Det är inte värdigt en individ med krav på livskvalitet.

Lördags-”Barran” brukar innehålla en del roliga rubriker där men inte vet om det handlar om medvetet skoj eller misstag. Jag hade samlat på mig några tidningar med anmärkningsvärda formuleringar och nu när jag skulle leta fram dessa hade hustrun förpassat dem till återvinningen. Hon är förlåten, efter att hon serverat te och smörgås på sängen.

Dagens tidning innehöll inget sensationellt.   Björn Ulvaeus tycker att Greta Tunberg är en välsignelse, men om Greta tycker detsamma om Björn är oklart. Moderatledaren har varit i Hultsfred och tittat på barkborrar och i Mönsterås är det höstmarknad. Inte mycket att kommentera.

I gårdagens tidning däremot fanns en rubrik som satte igång fantasin: ” Mörkaste Småland växer igen.” Ja, detta är ett problem, och värre blir det nu när kreaturen av miljöskäl skall bli färre. Betande mular är en förutsättning för öppna landskap, men de stackars fä-kräken har så besvärande gasbildning att det spär på växthusgaserna. Uttrycket ”en fis i rymden” tolkar man kanske som något försumbart, men så är det kanske inte.

Efter en stund upptäcker vi att ”Mörkaste Småland” är en hårdrocksfestival i Hultsfreds- trakten som ökar i omfång.(festivalen, inte Hultsfred) Rubriksättaren har förmodligen skojat medvetet.

Vi missade att det igår var ”Kanelbullens dag”. Det går att leva med. Det är mycket som har en egen dag, bl.a. kanelbullen, men det finns annat som av rättviseskäl borde uppmärksammas. Vad sägs om: ”Låghalta symaskinsagenters dag”, ” Hallux valgus- dagen ” ” Dåliga ölsinnets dag” mm. Det finns hur mycket som helst ”att sätta tänderna i”, förutom kanelbullar.

I eftermiddag blir det jazz på Badholmen. Vi har beställt bord, och vi får se om maten den här gången kommer in innan konserten är slut.

Trevlig helg önskar vi våra hårt prövade följare.

 

 

Entry filed under: Diverse, Energi och miljö, Media.

Var är älgen? Förlåt Badholmen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

oktober 2019
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: