Ambivalent

oktober 29, 2019 at 12:43 e m Lämna en kommentar

Det kan vara på sin plats att vi uppmärksammar Kalmar FF:s öden och äventyr. Om någon, mot förmodan, inte vet vad det handlar om kan vi berätta att KFF är ett bollsparkande lag i högsta divisionen: Allsvenskan. Läget är prekärt och FF riskerar att åka ur, något som skulle få vittgående konsekvenser. Ekonomin är redan ansträngd och en degradering skulle inte öka kassan.

Vi är inga fotbollsfanatiker men ett lag i högsta divisionen är ganska trevligt. Eller var. Bloggen har en ganska trivsam sits, för vi kan strunta i hur det går. Engagemanget för KFF fick sig en första törn när Hasse Eklund fick sparken som tränare, 2014. Trots att han höll laget kvar i Allsvenskan. Man började undra. Hur är det fatt? Halva laget stod på skadelistan, vilket rimligtvis bidrog till att FF inte låg i topp. Var skadorna Hasses fel? Eklund gick tillbaka till Falkenberg och det är ingen djärv gissning att Hasse mådde granska bra under hemresan västerut efter den osannolika triumfen med 3-2 på ”Kycklinggrytan” nu i lördags.

Henrik Rydström tjänade Kalmar FF under 25 år. Han spelade 20 säsonger och var med om att ta SM-guld. När Nanne Bergström föll bort fick Henrik jobbet som chefstränare. Han fick dessutom sparken. Rydström kan säkert vara kontroversiell och lite besvärlig men man behandlar inte en gammal trotjänare på det viset. Det är lågt och skamligt.

Har vi inte fattat fel så åker FF ur vid förlust mot Sirius. Ett Sirius som Henrik Rydström nu tränar med viss framgång. Vinner Falkenberg mot Eskilstuna mår Eklund säkert ännu bättre än i lördags.

Nästa helg avgörs de. För att inte reta upp alla Kalmar- anhängare avslöjar vi inte vad vi hoppas på. Kanske.

 

 

Entry filed under: Diverse, Sport.

Invasivt Snart smäller det

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

oktober 2019
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: