Lite blandat

november 9, 2019 at 2:32 e m Lämna en kommentar

Lördag middag, eller snart, eftermiddag. Trevlig temperatur och ett trivsamt molntäcke hindrar solen från att sticka i ögonen. November är en skön månad men illa sedd av de som traktar efter sol och värme, året runt. Det vore rent vämjeligt.

Apropå vämjeligt, hörde vi talas om en skola där man under en tid bara skulle servera vegetarisk kost. Vad är nu detta? Är man inte mån om elevernas hälsa?

Nej, vegetariskt till de som är hågade, som ett alternativ till vanlig, nyttig husmanskost. ”Oh, det är så gott med grönsaker” predikar de renläriga. Jaså. Varför bemödar man sig då om att den vegetariska maten skall smaka kött. ”Vegetariska hamburgare med god köttsmak” ” Sojakorv som smakar som vanlig korv” Man får väl bestämma sig hur man skall ha det.

Fotbollssäsongen lider mot sitt slut. I morgon spelar Kalmar kvalreturen mot Brage hemma. 2-0 på bortaplan är ett gott utgångsläge. Men. Kalmar har haft mycket” stolpe ut” med motståndarmål på övertid. Det skulle inte förvåna om Brage gör 2-0 på ordinarie tid och sedan segermålet under förlängningens sista skälvande sekunder. Vi får se.

Ett antal ord skall rensas ut ur Akademiens ordlista. Det handlar om ett tusental. Vi har ännu inte satt oss in i vilka ord det handlar om men enligt rykte skall begreppet ”Whiskey- grogg” försvinna. Det var på tiden. Jag tror att det var Sten Broman som myntade:” Den som blandar soda i Whiskeyn är omogen i munnen”. Nog så sant. Nej bort med detta men rör inte gamla hederliga ord som ex. oomkullrunkeligt eller ohemult.

Nu är det bara några timmar kvar till helgmålsringningen då helgen tar sin början. Sedan återstår det bara en dag innan den efterlängtade måndagen är här. Varför denna fäbless för måndag? Det förhåller sig så här. Är man pensionär, och gift med en kvinna som fortfarande förvärvsarbetar är måndagsmorgonen en sann njutning. När hustrun slamrat färdigt i köket och rest till sitt arbete är det himmelskt skönt att ligga kvar och vid behov somna om efter att man skiftat sida för att förebygga liggsår.

 

 

 

Entry filed under: Diverse.

Minimal festival Otäck täkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2019
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: