Musikaliskt

november 20, 2019 at 5:34 e m Lämna en kommentar

Musik är något som de flesta tycker berikar tillvaron. Det finns musik för alla smaker och öron. Vi har klassisk musik, jazz, blues, country, svensktopp, pop etc. Något kallas ”populärmusik” och de flesta förknippar nog detta med lättlyssnat som inte kräver något större engagemang eller eftertanke. Det handlar mestadels om ” Hjärta och smärta:” Besvarad kärlek, obesvarad, himlastormande lycka och ibland kärlek med lite sexuell anspelning. Man behöver inte vara extremt kritisk för att tycka att det blir lite enahanda. Bloggen vill ha lite förnyelse och variation. Gärna” Hjärta och smärta”, men kanske med lite medicinsk vinkling. Varför inte låtar som handlar om rytmrubbning, kärlkramp och svår värk?

Tore Skogman gjorde i svunnen tid ett försök med”: Jämtgubben” som satt och hostade och inte kunde ta en enda ton, samtidigt som det slagit lock för hans öra så att han inte kunde höra dragspelet. Just detta är kanske inget exempel som manar till efterföljd men vi har lyssnat på lite nyare exempel på medicinsk musik som verkar lovande.

Vi tänker i första hand på en liten trevlig melodi skriven och framförd av en Landstingsanställd digivare vid barnavårdscentralen.   Namnet är ”Nanny” Saucedo och låten heter: ” Det rinner ur bröstet” En förtjusande liten slagdänga som sätter sig direkt. Ett litet äldre exempel är ” Gå och töm dig Åke tråk” som beskriver hur det är att lida av en besvärlig och smärtsam urinstämma som påverkar humöret negativt.

Ja det finns mycket att lyfta fram och våra kreativa följare är välkomna med förslag.

I dag är det onsdag, tror vi, och till helgen återkommer Gillis Svullbuk med råd och recept på passande helgmeny. Det ser ni nog fram emot

Entry filed under: Diverse, Musik.

Stora tänger Gillis Svullbuks matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2019
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: