Aktuell kriminalitet

november 26, 2019 at 10:31 e m Lämna en kommentar

I dag skall vi inte prata om matlagning ,men om något som i viss mån anknyter: Innanlår. Eskil Erlandsson, den f.d. hedersknyffeln och landsbygdsministern står åtalad för sexuella trakasserier. Han skall i samband med måltider av olika slag passat på att under bordet utforska kvinnor av varierande politisk tillhörighet. Detta länder honom till heder. Inte handlingen som sådan, utan att han sprider sina göranden och låtanden utan avseende på offrens politiska hemvist. I Eskils ögon, eller snarare händer, väger ett moderat innanlår lika tungt som ett centerpartistiskt.

Erlandssons förklaring att han har problem med händerna och måste massera dessa under bordet låter lite krystat, men man skall inte avfärda detta rakt av. Det kan ju mycket väl vara så att det är lite massage som är hela målsättningen. Vi avvaktar domslutet med spänning.

Samma sak med ett annat aktuellt mål. Mediaprofilen Cissi Wallin står åtalad för förtal. Orsaken är att hon namngivit en mansperson som enligt hennes utsago skall ha våldfört sig på henne för ett antal år sedan. Ja alla känner till att det handlar om Fredrik Virtanen. Denne är frikänd beträffande gärningen eftersom denna inte kunnat styrkas. Ord står mot ord, men Wallin kände sig manad att hänga ut Virtanen vilket resulterade i att han fick sparken från Aftonbladet.( Om detta innebär straff eller belöning för Fredrik V. kan kanske diskuteras.)

I ett debattprogram i vecka, visade en av Wallins vapendragare upp sig i rutan: Unni Drougge. Hennes uppvisning stärkte inte Wallins sak. Med sådana bundsförvanter ligger man illa till.

Bloggen har ingen aning om vad Fredrik Virtanen går för. Han kan kanske vara en hedersman, eller en skitstövel. Det vet vi inte. Men Wallin skall dömas. Ingen skall pekas ut med namn och bild i media, innan fällande dom avkunnats.” Bortom rimligt tvivel” får inte urholkas. Om så sker är rättssäkerheten i fara.

Wallin döms för förtal men slipper förmodligen skaka galler. Men ett bötesbelopp som svider vore klädsamt.

Entry filed under: Diverse.

Gillis Svullbuks matblogg Väder- och bollek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2019
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: