Cendré-Bellas jul

december 26, 2019 at 10:28 f m Lämna en kommentar

Så var då julhelgen i stort sett över. Bloggen har tidigare gjort besök hos Grin-Olle och Blondin – Balle För att hålla en rimlig könsfördelning tycker vi att det i dag är Cendré- Bellas tur att berätta lite om sin inte alltid så glamourösa vardag. Nåja det är ju fortfarande helg så det blir kanske ett lite festligt reportage. Vi hittar Bella och hennes Rutger i husvagnen som de har permanent uppställd vid Gröngölens strand.

Rutger sitter framför TV i sin favorit- campingstol i mjukisbyxor och nätbrynja. En burk ”Norrlands guld” försvinner nästan i hans väldiga näve och han har redan konsumerat en försvarlig ranson, verkar det. ”Det är bara en djävla massa skit på TV nu för tiden. Bara en massa snack om Jesus och så visar man en idiot från Djupadal i Skåne som bara flinar hela tiden. Förresten: Vad är du för en djävla knickedick” spörjer Rutger lite bryskt” Ser du inte att det är Bosse Bloggare” flikar Cendré- Bella in. ”Han är nog här för att göra ett reportage. Då kommer vi med på bloggen och blir omtalade och berömda”. ”Jaså Har du nå’t brännvin med dig Bloggarmurvel”. Eftersom jag har kännedom om Rutgers hobby och fritidssysselsättning har jag en knatting” Kosken” i rockfickan. Denna överräcks till husvagnsägaren.” Vad är det för en djävla förkrympt juniorbutelj. Då har jag inte råd att bjuda” Rutger halsar. Halva buteljen försvinner ner i en girig strupe.” Du är kanske inte så dum ändå Bloggardjävel”. Åter sätts flaskan till munnen och buteljen ät tömd. En knatting på någon minuter biter även på ett vodkaproffs och ganska så snart har Rutger somnat in så att Bella och jag får en pratstund på tu man hand.

”Hur är det Bella, du ser lite missbelåten ut?” ” Jo jag skäms lite för Rutger. Han är lite burdus och klumpig när han fått sprit i sig, och så tycker jag inte om när han talar illa om Mandelmans gård. Det är, näst efter Bonde söker fru och Farmen, det bästa på TV:s alla kanaler. Tänk att vara gift med en sån man. En lite gullig mjukis som vet hur man handskas med både kvinnor, smågrisar och får. Jag drömmer ibland att jag och Gustav ligger nedsjunkna i en stor ullhög från de nyklippta fåren och han säger att jag är vacker:” Min älskade lilla nyponros. Ha ha ha ha hi hi ha”. Gustav är så charmig, naturlig och varm”

Men jag är djävligt besviken på Ullared. Jag, Nilla och Bettan skulle ha åkt dit i helgen men då har man stängt. De måste väl ha öppet i jul så att man kan handla. Sedan är ju resan dit så mysig. Vi brukar dela på en flaska Chardonnay på vägen. Vi har åkt så många gånger att bilen nästan hittar vägen själv. Bettan har koll, och hon hade räknat ut att vi varit där 87 gånger. Tänk va mycket pengar vi sparat på dessa resor.

Annars har vi det inte så fett. Rutgers pension räcker bara till hans behov och jag får snåla så att vi överlever när det går dåligt på Bingo-Lotto och Drive in-Bingon. Rutger är sjukpensionär för dålig rygg men ibland får han påhugg med dikesrensning hos någon bonde. Han gräver mest om nätterna. Sammantaget så reder vi oss. Vi har till livets nödtorft och ibland lite till. När vi har en slant extra byter Rutger upp sig från ”Koksen” till” Absolut” och jag kan köpa” Svensk Damtidning”. Annars läser Jag läser mest hos frissan, men nu har jag inte varit där på ett par år så jag känner mig lite svulten på litteratur och kultur.

Här vaknar Rutger. ”Är du kvar än din förbannade ordvrängare. Packa dig iväg annars skall du få plytet ommöblerat.”   Vi finner det klokt att retirera.

Så här i slutet av helgen brukar man önska ”God fortsättning”. Det är inte så mycket kvar som kan få en fortsättning. Men skit detsamma : God fortsättning kära läsare

Entry filed under: cendrebella, Hemma- Hos reportage, julfirande.

Julafton Gillis Svullbuks matblogg: Julefrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2019
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: