Kastratofal musik

december 30, 2019 at 11:09 f m 2 kommentarer

Helgen är över. Barrande granar skall snart hivas ut och vi noterar med tillfredsställelse att julmusiken i stort sett klingat av. Musik är trevlig, men smaken är delad.  Vi tipsades via sociala media om en skiva som skulle vara något alldeles extra. Ja nog var den en smula udda. Det lät som om låten framfördes av ett antal kastratsångare. Oskicket att kastrerar småpojkar för att behålla deras gossröster är sedan länge förbjudet, men medlemmarna i denna grupp måste ha drabbats. Deras defekta röster kan naturligtvis också vara frukten av sjukdomstillstånd. Vi hoppas i så fall att denna sjukdom inte griper kring sig.

Men det finns annan bra musik. Vi skall, om det vill sig väl, börja publicera musikaliska pärlor på bloggen igen. Vi har numera digitala hjälpredor inom räckhåll. Vill det sig riktigt väl kanske ni får höra bloggen framföra egna alster. Något att se, eller snarare, höra fram emot.

I morgon är det Nyårsafton. Ta det försiktigt kära läsare så att ni inte blir på, eller snarar, i smällen. Raketer och bomber är inte att leka med. Gott nytt år!

Entry filed under: dålig musik, Diverse, nyår.

Gillis Svullbuks matblogg: Julefrid Nyårsdag

2 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  december 30, 2019 kl. 11:47 f m

  Det kan inte vara lätt att ha blivit så gammal och tärd att man inte längre kan uppfatta de vackraste stämmorna. Att som redaktören på GK-bloggen då få hålla till godo med de grövsta bastonerna måste vara det som framkallar den mörka sinnesstämning han mestadels präglas av.
  Citat GK-bloggaren, ”Vi har numera digitala hjälpredor inom räckhåll”, ja, det är inte bara hörseln som fallerar och fattas GK-arn.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  december 31, 2019 kl. 1:20 e m

  Bäste vännen Bert. Trevligt med ett livstecken. Jag har den smärtsamma plikten att påtala ett smärre stavfel: Du skriver” Gammal och tärd”. Det skall naturligtvis vara” gammal och lärd”. När det gäller musiken skall jag komma med ett tillrättaläggande i kommande inlägg. Ha det bra i nyårsnatten!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2019
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: