Nyårsdag

januari 1, 2020 at 2:32 e m Lämna en kommentar

”Ja då har vi vänt blad” som vår vördade Monark brukar säga. Brukar och brukar.. Han har sagt det en gång, och det räcker.

Bloggen brukar aldrig se framåt. Det är till för överambitiösa strebertyper som skall ”ligga i framkant”, och aldrig titta bakåt, utan visa sig duktiga och progressiva. Nej. Man skall se bakåt, och då är det ju så förnämligt att man kan välja att bara tänka på allt positivt som vi upplevt. Det tråkiga kan man lägga åt sidan och glömma.

Om framtiden vet man inte ett smack och det är nog ganska bra. Vi har dock noterat ett par positiva nya lagförslag som vi hoppas skall bidra till en ny bättre värld.

Det är från årsskiftet kriminellt att angripa ”blå-ljuspersonal” i deras arbete. Straffen kan bli berättigat höga och man må hoppas att de skyldiga lagförs, utan avseende till ålder. Annars kommer bara buset att engagera förskoleelever och konfirmander att utföra grovjobbet medan de själva står vid sidan och belåtet tittar på förödelsen.

Man skall alltid försöka hitta ursäkter för olika former av kriminellt beteende: ” Kalle har haft det svårs och aldrig blivit sedd. Pelles pappa söp och var arbetslös. Bertil vantrivdes i skolan och nu skall han hämnas på samhället”. Ja ni känner igen retoriken. Det finns inget som ursäktaratt man angriper blåljuspersonal  som är ute och gör sitt bästa för att rädda liv och egendom. Inget! Inget! Jo om det handlar om gravt mentalt störda individer, men då skall dessa inte röra sig fritt i samhället utan tas om hand

En ytterst glädjande lagändring är att alla banker skall bli skyldiga att tillhandahålla kontanter via uttagsautomater. Motsatsen hade varit en enfaldens seger. Varför prövar man sådan idioti när man innerst inne nog vet att det inte håller i längden. Bra! Värna kontanterna

En annan mycket trevlig nyhet är att vårt senaste reportage om kastratsångare nog vilar på felaktig grund. Det hade varit förfärligt om det varit så att gossebarn fortfarande kastreras för bibehållen en ljus, klar men lite gnällig stämma. Vi tror oss veta att medlemmarna i den aktuella musik-gruppen (ja i alla fall, gruppen), undsluppit kastrering. Det förhåller sig nog precis tvärt om. Vi har lyssnat noga och tror oss nu förstå att oljudet beror på att sångaren har fått pungkulorna i kläm. En smärtsam procedur som orsakar jämmer och oljud. Detta drabbar inte kvinnor, ett faktum som metoo kan glädja sig åt. Det är naturligt att kvinnor låter lite pipiga och gnälliga. En del mer, andra mindre. Vi är dock så finkänsliga att vi inte nämner Lisa Ekdal.

Vad har vi att se fram emot på bloggen under det nya året? Vi kan utlova en tilltalande mix av: Politik, erotik, retorik, mat, dryck, råd, dåd, illdåd och ärekränkning. Ingen som gjort sig förtjänt av en uppsträckning och tillrättavisning skall gå fri, lika väl som vi skall berömma och hedra oss som gjort något gott och bra.

Betrakta Bosse Bloggare som er apostel och vägvisare på livets breda, men rätta väg, även under kommande år.

Slutligen tillönskar vi naturligtvis också våra lokala bloggare och vänner ett trevligt 2020. Vi vill alla väl, men kommer inte att överse med omotiverade påhopp, av det enkla skälet att alla påhopp på GK-bloggen är, just det, omotiverade.

GK-bloggen kommer att i allt väsentligt fortsätta sin rakryggade, rättmätiga, orädda kamp för ett rättvist samhälle. Ett samhälle där de som gjort sig förtjänta av lite lyx och överflöd han leva livets glada dagar medan de sämre bemedlade tittar på.Det är avundsjuka som driver samhället framåt. Alla vill ha lite bättre bil än grannen. Det kan man få genom idogt arbete.

En pensionärs vardag består av behaglig, samvetsgrann vila på soffan, men det är lite jobbigt när man skall resa sig och hasa ut till kylskåpet.

Trevlig arbetsdag i morgon

Entry filed under: dålig musik, lagändring, Musik, nyår.

Kastratofal musik Ödmjukhet och politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: