Ödmjukhet och politik

januari 3, 2020 at 7:00 e m Lämna en kommentar

Det är tråkigt att höra när folk talar illa om andra personer. Det viskas bakom ryggen men ingen vågar tala rent ut. Bloggen är inte drabbad för våra följare visar genom att läsa våra inlägg att de har ett gott förstånd.

Men. Trots allt har vi på senare tid hört svaga viskningar från en del omdömeslösa individer som tycker att vi på bloggen är en aning självgoda. Detta är inte sant, men skulle vi trots all uppfattas så, är det inte så konstigt. Varför skall vi gå med böjda nackar och sätta vårt ljus under skäppan när det inte finns minsta anledning. Vi vet vårt värde.

Denna sanna och klädsamma självinsikt som vi har, äger inte alla.  Det verkar som om det har blivit lite på modet att ligga lågt och devalvera det egna värdet. ”Jag duger inte så mycket till. Vad har jag uträttat? Jag ligger bara till last.” Ibland tror jag att man hasplar ur sig dessa jeremiader bara för att medborgarna skall skynda till och trösta och berätta hur bra man egentligen är.( och som vederbörande själv innerst inne tycker). Nej blygsamhet klingar bara falskt.

Räta på ryggen och var stolt över vem du är. Men obs! Visar det sig att du är Moderat, Sosse, Miljöpartis, Kristdemokrat, SD, Kommunist, Liberal eller FI kan du behålla en lite böjd ryggrad. Endast de som bekänner sig till GAS läror har anledning att sträcka på sig fullt ut i rak, självmedveten, majestätisk hållning.

Observera! Trots allt är alla välkomna att ansluta sig till oss under GAS stolta fana. Svårartade fall kan kanske behöva en tid på omskolningsläger under sträng regim men det finns hopp för de flesta. Ja kanske inte för rabiata FI- anhängare, men ni andra kan så småningom marschera med i leden och skandera: Hör ropen skalla, GAS åt alla

Ja, för nytillkomna följare kanske det kan vara på sin plats att berätta att GAS ( Grön ansamling) är Gröna köpingens ledande politiska sammanslutning. Vi skall presentera partiet, förgrundsgestalter och vårt nya valmanifest vid senare tillfälle.

Se fram mot en härlig, icke-religiös omvändelse.   Eftersom det är fredagskväll kan ni redan nu fira er nya partitillhörighet med :” På Spåret” ,ett glas vin, två glas vin eller några öl och en Wiskey.

Trevlig helg

Entry filed under: Diverse, Grön Ansamling (GAS), Politik och samhälle.

Nyårsdag Gillis Svullbuks matblogg: Trettondagsaftonsmys

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: